Háromszor két pont

2018.02.19. 21:14

Mindhárom NB II-es csapat sikerrel kezdett

Az alacsonyabb osztályú kézilabdacsapatok is megkezdték a bajnokság második szakaszát.

Jankó Árpád

Mind a három városi NB II-es csapat színre lépett. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (U21) első helyen álló csapata Tolnára utazott, a Duna-Pent női együttese itthon játszott a Hévíz csapatával. A férfiak mezőnyében pedig a Dunaújvárosi AC Tökölön lépett a pályára.

A dunaújvárosi akadémisták a 9. Tolna otthonában az első félidőben nem sziporkáztak, sokat hibáztak, rengeteg helyzetet hagytak ki. A második félidőben, amikor már elfáradt a hazai együttes, akkor növelte előnyét a Kohász. Sikerültek a lerohanások, és a sebesség ellen nem tudott védekezni a tolnai együttes. A másik női NB II-es csapatunk, a Duna-Pent itthon játszott a Hévíz ellen. A dunaújvárosi gárda a nyolcadik, a gyógyvizesek pedig a hetedik helyen állnak. A küzdelmes mérkőzésen a dunaújvárosiak nyertek 28–26-ra. Zubai Gábor edző együttese a huszadik percben vette át a vezetést, amit annak köszönhetett, hogy az ellenfél beállóját tudta semlegesíteni. A védekezés is sokat javult, többet ütköztek a hazai lányok, és már az első félidő végén vezetett a Duna-Pent. A fordulást követően kezdett elfáradni a hévízi csapat, sokat hibáztak, a dunaújvárosi formáció pedig ahogy tervezte,  gyors indítások után szerezte a góljait. A terv sikerült: gyors középkezdés, lerohanások. Ráadásul jó százalékkal dobálták a gólokat a hazaiak. A küzdelmes játékban az egész Duna-Pent csapat megérdemli a dicséretet. (A hét végén a Duna-Pent a DKKA U21-es csapattal fog játszani.)

Szűcs Rita (balról), a Duna-Pent játékosa elviselte a kemény védekezést Fotó: ZsE

A férfiak csoportjában a  DAC, amelyik a negyedik helyen áll, a tizenegyedik Tököl együtteséhez utazott. Kérdéses volt, hogy az átigazolások miatt meggyengült DAC milyen ellenállást mutat majd idegenben. Egy-két betegség, kisebb sérülés hátráltatta csak Csermák Gábor edző dolgát, de viszonylag teljes csapattal indultak Tökölre a fiúk. Az első félidőben gyengébb védekezést mutatott a dunaújvárosi gárda, de ekkor is vezetett (17–18). A langyos védekezésnek volt köszönhető a sok találat. A szünetben megtörtént az eligazítás, ennek köszönhetően a védekezés is összeállt, a kapusteljesítmény is feljavult, valamint a támadások is sikerültek. Elmondható, hogy a DAC teljes csapatával rászolgált a két bajnoki pontra, de különösen Domak, Borsos Roland, Takács Ádám érdemel dicséretet. Pap Norbert üreskapus két gólja is említésre érdemes. Vasárnap itthon játszik a DAC a Dunaföldvár együttesével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában