ünnepség és jótékonysági bál

2017.12.17. 21:15

Felelevenítették az egykori mérkőzések eredményeit, hangulatát

Pénteken két részletben búcsúztatta a 2017-es esztendőt a Dunaújváros PASE labdarúgó-szakosztálya.

GRÓF ANDRÁS

A DPASE labdarúgói remekül érezték magukat az esti összejövetelen Fotó:Ady Géza

Délután a Dunaújváros Sportcsarnokban az elmúlt évek hagyományát folytatva találkoztak a DPASE labdarúgói. A klub vezetői és játékosai közösen elevenítették fel az idei esztendő történéseit, legemlékezetesebb pillanatait. Az ünnepi összegzés során elhangzott, hogy a korosztályos és felnőttcsapatok alaposan megdolgoztak győzelmeikért. A visszatekintőt követően díjazták az utánpótlás legjobbjait. A korosztályos csapatok legjobbjai voltak 2017-ben: Csikós Bálint (U7), Kiss Nikolasz (U8), Nagy Zsigmond (U9), Terejánszki Noel (U10), Káveczki Kristóf (U11), Czigler Gergely (U12), Kovács Gergő (U13), Kovács Adorján (2006-os korosztály), Kocsis Martin (U14), Fábián Imre (U15), Mosonyi Boglárka (leány U16), Kovács Barnabás (U17), Holentoner Edvin (U19), az U12-es csapat minden játékosa elismerő oklevélben részesült.

A Dunaújváros PASE díjazottjainak csoportja. A bal szélen Tóth István, aki Dunaújváros Labdarúgásáért kitüntetést kapott Fotó: DPASE

Az utánpótlás után a 2017-es esztendőben kiemelkedő teljesítményt nyújtó felnőttlabdarúgók díjazása következett. A felnőtt női együttes év játékosa a tavalyi évhez hasonlóan, Domján Boglárka lett, amíg a férfiaknál a rutinos belső védő, Farkas Viktor kapta a megtisztelő címet. Ezúttal is átadták a Dunaújváros Labdarúgásáért kitüntetést, amelyet ezúttal az egykori kiváló labdarúgó, Tóth István vehetett át, aki jelenleg a gyerekekkel foglalkozik az újvárosi klubnál. A legendás „Totya” 1974-84 között több mint háromszáz alkalommal lépett pályára bajnoki mérkőzésen a dunaújvárosi klub színeiben. A statisztikák szerint ezeken az összecsapásokon tizenkilencszer talált az ellenfelek kapujába. Játszott a B és a ligaválogatottban is. Az ünnepi hangulat fokozásáról a fiatal, tehetséges dunaújvárosi énekes, Barkóczi Gyula gondoskodott.

A DPASE labdarúgói remekül érezték magukat az esti összejövetelen Fotó:Ady Géza

Este már a szórakozáson volt a fő hangsúly. Az Aranyhordó Étterem és Pálinkaházban rendezték a jótékonysági karácsonyi bált. A rendezvényen részt vettek a klub vezetői, munkatársai, játékosai, szponzorok, szimpatizánsok és egykori dunaújvárosi labdarúgók. A találkozó jó alkalom volt, hogy az aktuális bajnoki szereplésen kívül felelevenítsék az egykori mérkőzések eredményeit, hangulatát. Bebizonyosodott, hogy Szepessy László memóriája még mindig tökéletes, hiszen pontosan emlékszik a több mint harminc évvel ezelőtti mérkőzések minden egyes mozzanatára. Nemcsak a góllövőket sorolta, hanem még azt is pontosan sorolta, hogy egy adott szituáció előtt ki adta be a bal oldalról a labdát. Miskovicz Bálint még mindig az MTK elleni vereség okait elemezte, hiszen a mai napig nem érti, hogyan lehetett szünetbeli 2-0-ás vezetést követően vesztesen elhagyni a játékteret az akkori bajnokcsapat ellen. Az összejövetel azonban jótékony célt is szolgált. Ennek megfelelően a klub a bál teljes bevételét orvosi, rehabilitációs eszközök vásárlására fordítja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában