újra hazai pályán

2017.10.19. 19:07

Hári Norbert is Dunaújvárosban

Nem sokat kell várniuk a dunaújvárosi jégkorong-szurkolóknak azért, hogy újra hazai pályán láthassák az Acélbikákat. A DAB a szerdai, Újpest elleni kupamérkőzés után holnap este (18 óra) az Erste Ligában a MAC Budapestet fogadja.

AGÁRDY CSABA

Léránt René (44) földharcban az újpesti ellenfelével a szerdai kupameccsen Fotó: Ady Géza

Szerdán este az Újpest elleni Magyar Kupa-selejtező alkalmából mutatkozott be a DAB új edzője, a kanadai Jason Morgan. A trénernek vesztes mérkőzés után kellett nyilatkoznia:

- Nyilván két edzés után egyelőre a játékosok nevét igyekszem megtanulni, illetve azt, hogy ki miben erős, és kire milyen helyzetekben lehet leginkább számítani. A taktikában eddig két nagyon apró módosítást tettünk, ez a védekező harmadbeli szisztémára vonatkozott, az első és a harmadik játékrészben be is tartották az utasítást a fiúk, a középső harmadban viszont nem – meg is látszott, hiszen a saját harmadunkban játszottuk végig szinte a húsz percet. Az Újpest remek erőkből álló csapat, ezt is el kell ismernünk, de úgy érzem, legalább két könnyű, elkerülhető gólt adtunk nekik. A kettős emberelőnyt nyilvánvalóan ki kell használni, de ezt még nem volt időnk közösen gyakorolni.

Léránt René (44) földharcban az újpesti ellenfelével a szerdai kupameccsen
Fotó: Ady Géza

A szakember kitért a MAC elleni mérkőzésre is.

- A budapesti csapat nagyon tehetséges játékosokból áll, így szívós munkára lesz szükség, ha pontot, pontokat akarunk szerezni holnap este. A legjobb formánkat kell mutatni, illetve nagyon pontosan és fegyelmezetten be kell tartanunk a taktikát, amit gyakoroltunk az elmúlt napokban. A részletekre különösen nagy figyelmet kell fordítanunk, hogy elkerüljük azokat a szituációkat és helyzeteket, amikből legutóbb is könnyű gólokat kaptunk – ezt egy ilyen jól strukturált ellenfél, mint a MAC ugyanis kegyetlenül kihasználja.

Fontos hír, hogy csatárral erősítettek az Acélbikák, Hári Norbert tegnap Dunaújvárosba igazolt.

A huszonkét éves svéd-magyar kettős állampolgár az idei szezont a Nidaros norvég másodosztályú csapatnál kezdte – ahol négy mérkőzésen hat pontot gyűjtött. Tavaly a Debrecenben az alapszakaszban 37 meccsen 37 pontot, amíg a rájátszásban 11 mérkőzésen 10 pontot szerzett, fontos tagja volt tehát a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában