Jégkorong

2017.11.19. 19:52

DAB: egy hét alatt négy mérkőzés

Nehéz hét előtt áll a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata, négy mérkőzés vár Jason Morgan együttesére.

DH

Az Acélbikák a héten három liga- és egy kupameccset játszanak

Fotó: Ady Géza

A sorozatot ma kezdik az Acélbikák, 20 órai kezdettel a Fehérvári Titánok vendégei lesznek az Erste Ligában. Szerdán (18 óra) a MAC Budapestet fogadják a Magyar Kupában, majd hétvégére marad még két, Erste Liga-meccs. Pénteken a Fradi érkezik (18 óra), vasárnap pedig a Corona Brassó (17 óra).

A sorozat előtt a dunaújvárosi klub fontos hírt tett közzé, ami szerint a menedzsment és Jason Morgan vezetőedző egy évvel meghosszabbította már most a kanadai tréner szerződését.

A kiváló szakember elmondta: – Komoly céljaink vannak már idén is a szezon második felében, szeretnénk nagyon sok meglepetést okozni az Erste Liga csapatainak, ezért kőkeményen készülünk jégen és azonkívül egyaránt. Szerencsére a csapat menedzsmentjének ugyanolyan elképzelései voltak a jövővel kapcsolatban, mint nekem, így hamar arra jutottunk, hogy érdemes folytatni a közös munkát, és egy hosszabb távú koncepciót kialakítani a sikeresség érdekében. Mindennap úgy megyek a jégpályára, hogy ha csak egy kicsivel is, de jobbak legyünk, mint egy nappal korábban. A játékosok is vevők a kemény munkára, elvégzik a „házi feladatot” lelkiismeretesen, így jól haladunk, hétfőn pedig a Fehérvár otthonában vihetjük át az elméleti tudást a jégre is.

Az Erste Liga következő fordulójában a hetedik helyezett látogat a nyolcadik otthonába – tehát a DAB vendégeskedik Fehérváron. A két csapat eddig csak a Magyar Kupa sorozatában mérkőzött meg, ez lesz a bajnokságban az első összecsapás a Fejér megyei csapatok között.

Az Acélbikák a héten három liga- és egy kupameccset játszanak
Fotós: Ady Géza

Jason Morgan így nyilatkozott: – Nincsenek könnyű mérkőzések a bajnokságban, mindenki a lehető legjobb pozícióért harcol. A Fehérvár ráadásul ott lohol a sarkunkban, tehát nagyon összeszedett, koncentrált játékot várok a fiúktól. Kíváncsian várom, miként reagálunk majd az első éles bevetésen a hosszú szünet után. Nagyon boldog vagyok, mert keményen és becsületesen dolgoztak a játékosok, és úgy érzem, sokat léptünk előre az elmúlt néhány hét alatt. Remélem, ez a mai meccsen is megmutatkozik!

AZ UTÁNPÓTLÁS IS RENDSZERESEN A PÁLYÁN

A Dunaújvárosi Acélbikák az utánpótlás-bajnokságokban is rendszeresen pályára lépnek, csak a junior korosztályban nincs csapata a DAB-nak. Az ifjúságiak között pedig a szegediekkel közös csapattal indultak a pontvadászatban. Az ifik tizenkettedikek a tizenhárom csapatos mezőnyben. A serdülők (U16) a bajnokság B csoportjában negyedikek, amíg a kölykök (U14) az alapszakasz Nyugati-csoportjában szintén negyedikek.

Az alsóbb korosztályokban nincs eredményhirdetés, a játékon van a hangsúly, ezért minden meccs 0-0-ás eredménnyel kerül be a jegyzőkönyvbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában