ökölvívók

2017.11.22. 20:19

Egy ilyen közös edzéssel nagyon sokat lehet tanulni

A Dunai Ökölvívó SE bokszolói a hónap elején a hazai rendezésű gálán léptek szorítóba, ahol öt meccsből négyet megnyertek. A klub sportolói szerdán pedig a Vasas és a Baja bunyósaival edzettek.

Gallai Péter

DÖSE box Fotó: Zsedrovits Enikõ

A DÖSE szakmai vezetője, Sulák András először a gálát értékelte lapunknak.

- Elégedett vagyok a mieink szereplésével. Horváth Máté a serdülők között, ahol ugye rutinról még nem beszélhetünk, gyönyörűen megoldotta a feladatát, az első menetben be is fejezte a találkozót. Látszott rajta, hogy sokkal képzettebb, nem véletlenül válogatott és az egyik nagy tehetségünk, amit ezúttal is igazolt. Kovács Adrián ellenfele ugyan a gyengébbek közé tartozott, de ő is maximálisan teljesített. Nem csapkodott, nem vitte el a hév, tökéletes technikát mutatott be, nem lehet rá egy rossz szavam sem, neki ez egy kötelező győzelem volt. Gálházi Krisztián nagyon jól bokszolt erős és csapkodós riválisával szemben, akit már láttam korábban. Egy bátor srácról beszélünk, de tanítványom gyorsan elvette a kedvét, nem csoda, ha idő előtt véget is ért a találkozó. Kovács László visszavágott ellenfelének, akitől tavaly kikapott, így ő is tökéletesen helytállt. Az egyetlen vereségünket Dodó Norbert szenvedte el, úgy láttam, őt megfogta a hazai környezet, ezért zavarban volt. Azért tudni kell, hogy neki három-négy tétmeccs van csupán a háta mögött, tehát nincsen tapasztalata. Az edzéseken ő az egyik, akivel a legjobban meg vagyok elégedve, viszont éles helyzetben láthatta, hova kell még fejlődni és miként kell a külső körülményeket pozitívan feldolgozni.

Sulák András, a DÖSE szakmai vezetője nagyon elégedett a dunaújvárosi gálán mutatott teljesítményekkel Fotó: Ady Géza

Sulák András összességében a gálával, ahol a magyar válogatott szintén ringbe lépett, is nagyon elégedett, ami kiváló hangulatú volt. Ahhoz, hogy a magyar szövetség Dunaújvárosba hozott egy ilyen rangos eseményt, az is hozzájárult, hogy a szakmai vezetőnek csapattársa volt a Vasasban Balzsay Károly szövetségi kapitány, illetve a MÖSZ elnöke, Erdei Zsolt is. Egykori válogatottként pedig az elnökség tagjaival is jó kapcsolatot ápol.

Majd rátértünk a szerdai, különleges edzésre is, amelyen a DÖSE tagjai a Vasas és a Baja bunyósaival gyakorolhattak, közte nem egy válogatottal. Utóbbi helyről érkezett az a Gálos Roland, aki a dunaújvárosi gálán a magyar válogatottal is fellépett és nyert. Egyébként többszörös magyar bajnok, s ő mindezidáig az utolsó magyar ifi Európa-bajnok is.

- Mivel az edzőtermekben nincs annyi minőségi ökölvívó, ezért azok a klubok, amelyek jó kapcsolatot ápolnak egymással, elmennek egymáshoz éles kesztyűzésre. Így már nem először találkozunk ilyen formában, most Dunaújváros a helyszín. A magyar bajnokság előtt tíz nappal egy ilyen lehetőség mindenkinek nagyon jó, a mi sportolóinknak is, hiszen tőlünk Dodó Norbert, Kovács László és Kovács Adrián lép ringbe. Mivel ez kiemelten fontos szakasza a felkészülésnek, ezért is nagyon hasznos, hogy ilyen komoly ellenfelekkel szemben lehet gyakorolni, akár jóval képzettebb és erősebb bunyóssal is. Ezt az alkalmat fel lehet fogni edzőmérkőzésnek is, mivel közelítünk a bajnoksághoz, veszünk vissza a menetszámból, már nem szabad annyira terhelni őket, ezért most nyolcat öklöznek a fiúk – ismertette a szerdai találkozó lényegét.

A szerdai gyakorlás előtt közös kép is készült a dunaújvárosi edzőteremben Fotó: Zsedrovits Enikő

A közös gyakorlásra eljött Mádai Balázs, a DÖSE elnöke is, aki hangsúlyozta, ez az alkalom is egy megmérettetés, még ha nem is a nyilvánosság előtt zajlik. A hétköznapok során ugyanis a fiúk egymással gyakorolnak, most viszont komoly partnerekkel szemben mérhetik fel, hol is tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában