Kohász kézi

2017.09.21. 21:29

Győzelmet aratott a kohász, pedig sok helyzetet kihagyott!

A bajnokság harmadik mérkőzését ismét idehaza játszotta a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. Eddig hibátlan a teljesítmény.

Jankó Árpád

a

Dunaújvárosi Kohász – Vasas 34-21 (16-8)

D. Kohász: Tomasevics – Klujber 1, Szekerczés 2, Szalai 3, Dombi 3, Micijevic 7, Molnár 2. Csere: Csapó (kapus), Monori 3, Takács D. 1, Bouti, Kovács A. 5 (4), Kazai 2, Cifra 2, Nick, Grosch 3.

Vasas: Győri – Hárs 1, Mester 3, Kocsis, Arany 3, Becséri 1, Fekete 2. Csere: Antoni (kapus), Kuczora 2, Lyngby 2, Ködmön, Katona 2 Németh, Hanusz, Herr A. 4 (4), Pados 1. Vezetőedző: Kovács Péter.

A bajnokság harmadik mérkőzését az első osztályba felkerült Vasas ellen játszotta hazai csarnokban a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. A Kohász komolyan vette a játékot, és esélyesként több góllal is győzött a fővárosi gárda ellen. A gólokon szinte az egész csapat osztozott. Csak három játékos nem talált a kapuba. Ami a támadásokon kívül szintén örömteli: György László együttese keményen, agresszíven védekezett.

Képünkön Molnár Beatrix talál be a kapuba. Fotó: Ady Géza

Bár György László, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának vezetőedzője nem szereti azt a kifejezést, hogy „kötelező győzelem”, a laikus szurkoló és újságíró ezt jósolta, azaz biztos hazai győzelmet remélt a most az NB I-be felkerülő Vasas ellen.

Úgy is indult a mérkőzés, hogy az erőviszonyok a Kohász fölényét mutatták. Kovács Péter, a vendégcsapat edzője, aki régen a dunaújvárosiak mestere is volt, próbálkozott már a mérkőzés elején is folyamatosan cserélni játékosait. Ez sem használt sokat, mert Dombi, Micijevicz egymás után dobálta a gólokat. Az első félidő közepén nagy derűt és tapsot váltott ki az, hogy Tomasevics, a hazaiak kapusa, kétszer is betalált a Vasas üres kapujába. Továbbra is keményen védekezett a Kohász, és a 27. percben már nyolc gól volt az előnye. Ezt az előnyt meg is tartotta az első félidő végéig, mert akkor az eredményjelző tábla 16-8-at mutatott.

A második félidőre Csapó Kyra állt be a Kohász kapujába, és sorban érkeztek játékra az eddig a kispadon ülő cserejátékosok, A 33. perben megszületett a tízgólos különbségű vezetés (18-8). Próbálkozott a Vasas, de a lelkesedése kevésnek bizonyult a felzárkózásra. Közben vártuk a szélsők, Grosch, Klujber, Molnár és Kazai góljait is. A hazai együttes tartotta a jelentős előnyét, és a Kohász keretében felváltva szerezték a találatokat. De akadt azért jó pár hiba is a Kohász összjátékában. Jól védekezett a dunaújvárosi gárda, hiába igyekezett a vendégcsapat. A hazai támadások közül több is kiváltotta a közönség tapsát is. De az igazsághoz tartozik: megengedte magának a Kohász, hogy jó pár helyzetet kihagyjon. Más kérdés, hogy a mesterük nyilván ezt majd megbeszéli a csapattal.

György László: – A győzelemnek örülök, a mutatott játéknak nem. Botrányos volt a helyzetkihasználásunk, és a visszarendeződésben is voltak hibák,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában