Kezdődjön a jégkorong-tánc!

2018.02.19. 20:44

Kétszer egymásután a Csíkszereda ellen – hazai pályán

A jégkorong Erste Liga a rájátszásához érkezett. A Dunaújvárosi Acélbikák a négy közé jutásért az SC Csíkszeredával mérik össze az erejüket. Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc Dunaújvárosban kezdődik. A második meccs: szerda 18 óra újra Dunaújvárosban.

Agárdy Csaba

Jason Morgan, a DAB kanadai vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzés előtt:

– A fiúk sikerre éhesek, nagyon várják már a keddi kezdődobást. Otthon nagyon jól játszottunk a szezonban, ebben persze nagy szerepe van a szurkolóinknak is, akik hangosak és energikusak, ez pedig sokat tud segíteni egy-egy helyzetben. Sokszor ellőtt közhely, de tényleg hatodik mezőnyjátékosként tudnak hozzátenni egy mérkőzéshez. Remélem, hogy magas tempójú, izgalmas meccset láthatnak majd holnap. A Csíkszereda csapata egy nagyon tapasztalt játékosokból álló gárda, amelyik hihetetlenül veszélyes támadásokat tud vezetni eladott vagy elvesztett korongokból. Egyszerűen kell játszanunk, és nagyon meg kell becsülnünk a korongot, ha pedig nálunk van, akkor a támadó, a semleges és a védekező harmadban is jól kell kezelnünk. Nagyon várjuk már a kezdést, remélem, minél többen kilátogatnak és együtt leszünk sikeresek hazai jégen! A DAB megadja a módját annak, hogy mindenki jól érezze magát a mai mérkőzésen. Például a korongot Horváth Tamás, a Sztárban sztár dunaújvárosi győztese dobja majd be.

Decemberben játszottunk itthon Csíkszeredával, akkor 3–1-re diadalmaskodott a DAB Fotó:dh-archív

Egy kis múltidézés Csíkszeredából.

„A 2008 óta íródó közös bajnokság során eddig három alkalommal találkozott a Csíkszeredai Sportklub / Csíkszeredai HSC a Dunaújvárosi Acélbikákkal vagy épp a Dunaújvárosi Dab.Doclerrel az egyenes kiesési szakaszban. (Igaz, viszont, hogy a 2007/2008-as magyar bajnokság során a kisdöntőben már összemérhették erejüket, amelyet összesítésben 3-0-val húzott be a Sportklub.)

A közös bajnokságban első alkalommal a 2009/2010-es idényben néztek egymással farkasszemet, amikor a hétcsapatos liga első négy helyezettje úgynevezett Final Fourt játszott, méghozzá Dunaújvárosban. Azon a négyes döntőn a harmadik helyért játszottak a felek – hatalmas csalódásként, hiszen döntőbe vágyott mindkét csapat – és az a rendező alakulat győzelmét hozta, miután 4-3-ra nyertek hosszabbítás után.

Rögtön a következő idényben a HSC Csíkszereda és a Dunaújvárosi Dab.Docler már egymás ellen vívta a négy nyert meccsig tartó finálét, csíki pályaelőnnyel. A HSC akkor simán, összesítésben, 4-1-gyel húzta be a finálét elhódítva a Mol Liga elsőségért járó serleget.

Egy év kihagyás után a 2012/2013-as idényben újabb döntőt játszottak a felek. Ezúttal a Dunaújvárosnál volt a pályaelőny, de ez abban a fináléban nem igazán számított. Összesítésben a Dab.Docler 4-2-re nyert – ráadásul utólag a döntőnek bizonyuló ütközetet a Vákár Lajos Műjégpályán húzták be.

Lengyelországi szereplés

A válogatott a hét végét a lengyelországi Katowicében töltötte, ahol EIHC-tornán vett részt. Nemzeti csapatunk a második helyen végzett. A pénteki első napon 5–2-re kikapott Kazahsztántól, majd a folytatásban 4–1-re megverte Olaszországot. Vasárnap este lapzártánk után pedig 3–2-re győzték le a házigazdákat a mieink. A lengyelek ellen 1–0-s hazai vezetésnél a dunaújvárosiak tehetsége, Odnoga Mátyás csodaszép góllal egyenlített – a tudósítások szerint. A DAB-ot még a kapus Duschek Dávid képviselte az eseményen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában