Jégkorong

2017.09.25. 21:23

Fájó vereséget szenvedett a DAB hazai pályán

A Csíkszereda megszerezte első győzelmét a jégkorong Erste Ligában. Csak egy a baj, hétfő este ezt Dunaújvárosban tette.

Agárdy Csaba

Mestyán Fotó: Zsedrovits Enikõ

Dunaújvárosi Acélbikák – SC Csíkszereda

1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Vezette: Németh M., Juhász G., Kedves, Berger.

DAB: Pacl – Orbán 1, Skrypets, Tanka, Nagy M., Török – Hetényi P., Léránt (1), Azari, Izacky, Novotny – Lencsés, Hruby, Vrana, Nageler, Borbás – Mestyán, Odnoga, Silló, Németh P. Vezetőedző: David Musial.

Csíkszereda: Onodi – Papp Sz., Belov (1), Valchar 2 (1), Taratukhin, Antal 1 (1) – Salló, Brnák, Bíró T., Fabus (2), Fodor Cs. – Gecse, Farkas T., Rokaly Sz., Casaneanu, Molnár Z. – János, Györfy, Egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

Jó hír volt a találkozó előtt, hogy visszatért az Acélbikák közé a dunaújvárosi nevelésű válogatott hátvéd, Mestyán István. A 28 éves bekk az elmúlt két szezonban a MAC-ban szerepelt, és ott volt a 2016-os oroszországi Top Divíziós világbajnokságon a magyar válogatott tagjaként.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a dunaújvárosiak számár, mivel a csíkszeredaiak a második percben Bíró Tamás révén megszerezték a vezetést. A harmad hajtós, de nagyon kapkodó játékkal telt el, nem sok szép dolgot láthattak a nézők. A tizenhetedik percben azután bal oldalról, harmadközépről Orbán lőtt nagy gólt. Az első játékrészben az eredmény már nem változott.

A másodikban pedig a játék színvonala. Sőt, ahogy teltek a percek, úgy lett egyre gyengébb mindkét csapat teljesítménye. Sok volt az eladott korong, időnként elképzelés nélküli volt a játék. Az Acélbikáknál feltűnő volt (ezúttal is), hogy hátul milyen bizonytalanok a játékosok, saját harmadból szinte minden indítás rossz volt, vagy „csínybe” ment. A DAB vezetett néhány tetszetős támadást, voltak nagy helyzetei, de gólt nem sikerült lőnie.

A második harmadban az is előfordult, hogy több mint másfél percig kettős előnyben játszhattak a Bikák, de nem történt semmi lényeges, ami azt is jelentette, hogy nem változott az eredmény. A befejező húsz percben is azt láthatták a nézők, mint az első két harmadban, annyi különbséggel, hogy ezúttal két gólt kapott a DAB, a végeredmény 4-1 lett a csíkiek javára. A legfájóbb az, hogy a Sport Club pont nélkül érkezett Dunaújvárosba, azonban hárommal távozott.

A DAB ma Magyar Kupa meccset játszik Fehérváron, 18.30 órakor kezdenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában