tizenegyedik győzelem

2017.12.17. 21:02

Menetelnek: hatpontos mérkőzésen nyertek szombaton az Acélbikák

Az Acélbikák jégkorongozói pedig menetelnek! Szombaton az egyik legnagyobb riválisukat, a Csíkszeredát verték meg 3-1-re. A DAB-nak ez már sorozataban a tizenegyedik győzelme volt!

AGÁRDY CSABA

A dunaújvárosiak sokat támadtak, három gól lőttek, és ez elég volt a győzelemhez Fotó: Ady Géza

Az Erste Liga mezőnye már nagyon közel van az alapszakasz végéhez, ezért minden mérkőzésnek nagy jelentősége van. Ha a tabellát nézzük, talán a DVTK és a MAC kicsit kiemelkedik, de utána nagyon sűrű a mezőny. A hét végi mérkőzéseknek is ezért volt nagy jelentőségük. A Csíkszereda magyarországi túrán volt, pénteken hosszabbításban legyőzte a Ferencvárost, majd Dunaújvárosba látogatott.

Szombaton Dunaújvárosban szerette volna begyűjteni a Csík a három pontot, azonban az Acélbikák ezúttal sem voltak kíméletesek ellenfelükkel, és sorozatban a tizenegyedik győzelmüket szerezték meg. Ez a jó széria azt is jelenti, hogy a DAB meglépett egy kicsit a legnagyobb riválisaitól, és biztosan tartja harmadik helyét a tabellán.

A dunaújvárosiak sokat támadtak, három gól lőttek, és ez elég volt a győzelemhez
Fotó: Ady Géza

Az újabb remek siker után Jason Morgan, a dunaújvárosiak kanadai edzője így értékelte a legutóbbi mérkőzésen látottakat:

- A legnehezebb dolog, amikor egy csapatnak jól mennek a dolgok, hogy hatvan percen keresztül koncentrált tudjon maradni. Az első harmad után nem lettünk frusztráltak, bár rengeteg helyzetünk volt, kicsit csaltunk is a támadások során. A szünetben emlékeztettem is a fiúkat, hogy ha keményen dolgoznak tovább, akkor meglesz a helyzetek gyümölcse is.

Ez bejött, hiszen tíz másodperc alatt betaláltunk a második harmadban. Duschek Dávid újra nagyot játszott, mind a négy sorunk kiváló volt támadásokban is – Borbás Gergely a győztes gólt is megszerezte nekünk. A hátvédek közül is ki lehetne mindenkit emelni. Nagyszerű csapatjátéknak köszönhetjük a mai pontokat. Egy edző csak annyit kívánhat, hogy ez a jó sorozat, amit a csapat produkál, ne szakadjon meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában