DAC kézi

2017.09.23. 09:00

Startol a férfi kézilabda! A tavalyi eredmény megismételhető?

A tavalyi bajnokságban a dunaújvárosi NB II-es férfikézilabda-csapat, a DAC az ötödik helyen végzett. Csermák Gábor szakvezető a helyezést illetően felemás érzéseiről számolt be. Kétségtelen, erős volt a mezőny, s az is igaz: volt egy-két olyan csapat, amelyik jobb teljesítményt nyújtott a dunaújvárosiaknál.

Jankó Árpád

k

- Persze voltak bravúros győzelmeink, és voltak elhullajtott értékes bajnoki pontjaink is. Most a Déli-csoportba kerültünk, amelynek az az előnye, hogy nem kell sokat, messzire utaznunk, viszont ez a csoport is komoly csapatokból áll, mivel sok a pesti, Pest környéki együttes. Most az a feladatunk, hogy az ismeretlen csoport csapatairól szerezzünk ismereteket. Ellenfelünk lesz például a nagyon megerősödött Dunaföldvár gárdája, a Zsiga Gyula vezette Budai Farkasok vagy a Csepel együttese.

Azt nyilatkozta, hogy ötven százalékban elégedett volt a tavalyi teljesítménnyel. Mit lehet, milyen pozitívumokat lehet akkor átmenteni a tavalyi játékból az idei bajnokságba?

- Ingadozó volt a játék. Siklóson például extra játékot produkáltunk, de érthetetlen betliket is elkövettünk. Tehát a jó formánkat kellene a most kezdődő sorozatban állandósítani. Most már négy éve vagyunk az NB II-ben, és tudjuk, hogy bármi lehet az idei bajnokságban is. Sok függ attól, hogy mennyire akadályozza majd az edzéseket a hiányzás.

Csermák Gábor, a DAC vezetőedzője sikeres rajtot várt Fotó: Ady Géza

Ki hogy tud részt venni az edzéseken, van-e iskolai vagy munkahelyi akadály?

Az alacsonyabb osztályban az ilyen gondokkal is meg kell küzdeni. Sajnos a tavalyi bajnokságban pontveszteség nélkül az első helyen végzett juniorjaink szereplését gátolja az új szabályzat. De azért feljöttek néhányan az első csapatba Szili Dániel, Gelencsér Ákos, Csermák Martin. Itt dolgozik, és számítunk is Bősz Richárd komlói kapus játékára. De egy másik kapus is játékosunk lett, ő Pilka Benjamin. Elvünk továbbra is az, hogy hazai játékosokkal, fiatalokkal erősítünk, olyanokkal, akik itt tanulnak, vagy Dunaújvárosban dolgoznak. Hárman pedig elmentek a játékoskeretünkből.

Hogyan sikerült a nyári felkészülésük?

- Július 31-től dolgoztunk, gyakoroltunk, edzettünk. Pozitív élményünk is volt. Gárdonyba, egyhetes edzőtáborba sikerült elutazni. Komoly sikerélményt jelentett, hogy megnyertük a Kecel Kupát. Azt mondhatom, hogy sikeres volt a felkészülésünk. Természetesen már a szombaton kezdődő bajnoki sorozatra gondolunk. Szeretnénk sikeresen elkezdeni. Szombaton 16 órakor az alaposan megváltozott Tököl ellen játszunk itthon , a Dunaújváros Sportcsarnokban. Tudjuk, hogy ebben a csoportban több erős együttes is szerepel, ezért az a véleményen, hogy ha megismételjük a tavalyi eredményünket, akkor azzal elégedett leszek. Különleges célt most nem érdemes kitűzni ebben az ismeretlen csoportban. Családias a hangulat a csapatunkban. Azt akarjuk, hogy ez a bensőséges légkör megmaradjon. Küzdjenek egymásért a játékosaim. Egyetértek Szabó Lászlóval, aki az egyesület vezetőjeként azt mondta: mindenki érezze jól magát a csapatunkban, és a parkettán száz százalékban tegye oda magát a mérkőzéseken a sikerért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában