carissa kupa

2018.02.22. 11:43

Horváth Attila: Szerényen, de most is a legjobbak között szerepelve

Horváth Attilát leginkább nem a focipályáról, hanem a vendéglátásból ismerjük, ennek ellenére rangos újvárosi futballisták hívták a Ferencváros elleni gálamérkőzésre, amit a Carissa Kupán rendeztek meg.

Balogh Tamás

Horváth Attila (balra) és Kalácska András, a DLSZ elnöke a januári, jótékonysági tornán Fotó: DH archív

Már a kezdés előtti bemelegítésnél is a legaktívabb volt, csak úgy szelte a kilométereket és bravúros mozgássorokkal kápráztatta el az őt körülvevő, szintén a meccsre készülő társait, ahogy a távolabbról meglepődve szemlélődő ellenfeleit egyaránt. Nem először került ilyen kivételes helyzetbe, hiszen a profi mentalitását és játéktudását felismerve egyre rangosabb labdarúgók hívták előbb kiegészíteni, de az utóbbi években inkább erősíteni a csapatukat. A közös állomásaik egyik helyszíne az évente megrendezett Árpád Kupa, amelyen amerikai-magyar és magyarországi öregfiúcsapatok indulnak. Ezeknek eddig Las Vegas adott otthont, legutóbb azonban San Franciscóban rendezték meg a sorozatot. Az idei helyszínt Torontóban jelölték meg. Reményeink szerint ott és akkor is pályára fog lépni.

Horváth Attila (balra) és Kalácska András, a DLSZ elnöke a januári, jótékonysági tornán
Fotó: DH archív

Horváth Attila társai abban a csapatban is neves, korábban sikeres élvonalbeli labdarúgók: Vincze Ottó, Egressy Gábor, Fehér Csaba, Juhár Tamás és Kovács Zoltán voltak. Egy rövid pihenőt adva magának, a következőket tudtuk meg tőle.

Mit jelentett önnek ez a rangos dunaújvárosi társaság?

– Annak idején a Bol­dóczki Sanyi azt mondta, hogy minden öregfiúkcsapatba kell egy kocsmáros! Nos, itt én lettem ez a személy! Nyilván, ez a vicces része a történetnek, de komolyra fordítva a szót, nyilván megpróbálok olyan teljesítményt nyújtani, ami elfogadható a csapatunk számára. Ellesem a tudományukat és megpróbálom őket utánozni.

Milyen feladatot adnak vagy engednek megoldani?

– Általában hátvédet játszom, ezért azt gondolom, hogy már rajtam marad a védekező feladat. Rangos edzőtrió irányított bennünket, és én ittam a szavaikat. Biztos voltam benne, hogy a Fradi győzni szeretne, de persze nekünk is az volt a célunk. Amikor fölmegyek a pályára, én mindig nyerni szeretnék! Megpróbáltam mindent megtenni a sikerünk érdekében, de azért felkészültem rá, hogy a Horváth Feriéket fogni biztosan nehéz.

Nyilván nem az ön által készített remek frissítők miatt tartották itt ebben a csapatban.

– De nem is az életkorom miatt, hiszen már én is elmúltam ötvenéves. Szerintem jó barátok vagyunk, és elviselik a botladozásaimat.

Szép számú közönség várta már ezt a nagy összecsapást!

– Ez engem minden évben nagyon motivál, mivel soha nem voltam ilyen magas szintű csapatokban igazolt futballista, mint a társaim, vagy az ellenfél játékosai. Nekem ez minden alkalommal egy igazi ünnep, s ez most is így volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában