ökölvívás

2018.07.19. 08:41

Birtokba vették új bázisukat

Sikeresen szerepelt a napokban a nemzetközi Matyó Kupán a Dunai Ökölvívó SE küldöttsége, ám ennél is nagyobb örömet jelentett a klub számára, hogy birtokba vehették az országos szinten is egyedülálló új bázisukat a radari sporttelepen.

GALLAI PÉTER

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség, az észak-magyarországi régióközpont és a Mezőkövesd- Zsóry SE ökölvívó szakosztályának szervezésében rendezték meg a közelmúltban Mezőkövesden a 42. Matyó Kupa bokszversenyt, a kétnapos tornán külföldi bunyósok is kesztyűt húztak, románok, ukránok és svédek. Sulák András, a DÖSE szakmai vezetője nyolctagú küldöttséggel vett részt a megmérettetésen, méghozzá elég szép eredményekkel, három aranyérem mellett két harmadik helyet szereztek a dunaújvárosiak.

Edélyi Péter (b) és a kecskeméti Jakab Alex. Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– Három fiatalunk bemutató mérkőzésen lépett ringbe, Mák Tamás Kevin, Molnár Dorián és Tóth Tamás. Nekik még sokat kell fejlődni ahhoz, hogy felzárkózzanak a legjobbakhoz, de most is láttam már biztató jeleket – kezdte beszámolóját a mester.

Ami pedig a többieket illeti. Aranyérmes lett a serdülő Horváth Máté (62 kg), aki mindkét meccsén technikai KO-val nyert. Zörgő Adorján a juniorok között (48 kg), a felnőtteknél pedig Kovács Adrián (64 kg) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

– Mátétól, mint a klub egyik példaképétől, el is vártam az első helyet, korosztályos Európa- bajnoki harmadikként, nemzetközi rutinnal felvértezve a kötelező győzelmek közé tartoznak ezek a meccsek. Adrián az elődöntőben egy remek képességű ukrán fiút múlt felül, az aranyéremért vívott csatát pedig idő előtt lezárta technikai kiütéssel. Nagyon meggyőző bunyót mutatott be annak ellenére, hogy az év első felében tudatosan pihentettem. Az elmúlt két évben negyven mérkőzést játszott, de mivel most lépett fel a felnőttek közé, nem szabad egyből bedobni a mély vízbe. Adorján egyedül mérlegelt súlycsoportjában, így a mérleg volt az ellenfele, amíg Erdélyi Péter (junior +80 kg), továbbá Dodó Norbert (felnőtt 52 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Péternek ez volt az első hivatalos fellépése, egy nálánál jóval rutinosabb riválistól szenvedett jogos vereséget. Van még ideje bőven fejlődni, voltak elemek, amikben kellemes csalódást okozott. Norbi nagyon erős ukrán ellenféllel találkozott, jelen pillanatban még nem az a kategória volt, akit le tud győzni – értékelt Sulák András.

A Mezőkövesden aranyérmes Kovács Adrián (b) a keddi kesztyűzésen

Kedden pedig újabb feladat várt a fiúkra, nem is akárhol, a klub új bázisán. A radari ökölvívó teremben a Baja és a Kecskemét képviselőivel sparringoltak, azaz kesztyűztek a dunaújvárosiak.

– Mondanom sem kell, micsoda boldogság volt ebben a „szentélyben” vendégül látni a többieket, ami az ország egyik, ha nem a legjobb bázisa. A gyerekek el voltak ájulva, amikor először meglátták, milyen körülmények között dolgozhatunk tovább. Amenynyiben nekem valaki három éve azt mondja, saját klubom lesz, ilyen feltételekkel, hát alaposan kinevetem. Erre tessék… Az ehhez vezető segítségért és támogatásért nem tudok elég hálás lenni Dunaújváros önkormányzatának és Cserna Gábor polgármesternek, a DÖSE elnökének, Mádai Balázsnak, valamint az elnökség tagjainak. A közös gyakorlás nagyon hasznos volt, hiszen többek között a kecskemétiek több utánpótlás válogatottal jöttek, amíg a bajai Gálos Roland a felnőtt nemzeti együttes egyik erőssége. Az ilyen alkalmak azért kiemelten fontosak, mert barátságos körülmények között ad lehetőséget az idegen kesztyűkkel való újabb tanulásra – tette hozzá a szakmai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában