Diákolimpia

2017.09.21. 21:21

A 140-en birkózó közül több dunaújvárosi országos döntőbe jutott!

Az elmúlt időszakban két versenyen is rajthoz álltak a Dunaferr SE birkózói – mindenhonnan éremmel tértek haza.

Gallai Péter

f

Nyársapáton rendezték meg a diák I-II és serdülő szabadfogású közép-magyarországi területi diákolimpiát. A megmérettetésre 10 egyesület 140 birkózója sorakozott fel. A Dunaferr Sportegyesület és fiókszakosztályai összesen 16 versenyzővel léptek szőnyegre – számolt be róla Fehér Krisztián edző. A legfiatalabb korosztályban (diák II) az alábbi érmes helyezések születtek, ezek a versenyzők továbbjutottak az hajdúszoboszlói országos döntőre.

Góczán Barnabás 32 kg: 3. hely. Gajzer Bálint 35 kg: 1. hely. Rostás Arnold 38 kg: 3. hely. Angyal Márk 42 kg: 3. hely. Gável Erik, Tóta Csongor és Takács Mihály nem állhatott fel a dobogóra. A diák I-es korosztályban Miklós Mátyás 29 kg-ban és Grosch Iván +85 kg-ban első helyen végzett, és ezzel az eredménnyel szintén továbbjutottak az országos döntőbe.

Sipos Adrián 38 kg-ban bronzérmet szerzett, Hertelendi Dávid 58 kg-ban 5. lett. Ez azonban kevés volt az országos döntőbe jutáshoz.

A serdülő korcsoportban Angyal Szabolcs 46 kg-ban aranyérmet szerzett, ezzel biztosította helyét az országos döntőben. Kakukk Máté 63 kg-ban, Sallai Sándor 76 kg-ban egyaránt bronzérmet szerzett. Sebestyén Fábiánnak 54 kg-ban az 5. hely jutott. Az országos döntőbe így nekik nem sikerült bejutni.

- A diák II-es korcsoportban versenyzőink jól teljesítettek, a diák I. és a serdülő korcsoportosok közül több továbbjutást vártunk – értékelt Fehér Krisztián. Egerben az egyetemi és főiskolai országos bajnokságon Bagó Tibor képviselte Dunaújvárost. Kötött- és szabadfogásban egyaránt bronzérmet szerzett, mindkét alkalommal a későbbi győztestől szenvedett vereséget. A bronzéremért folyó küzdelmekben magabiztos, jó birkózást mutatott be és legyőzte ellenfeleit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában