Fonyód és Badacsony között rendezik meg

2018.06.21. 19:00

Balaton-átevezésre várják a jelentkezőket

Már csak bő három hét van hátra a július 14-i Balaton-átevezés rajtjáig, amelyen 10,2 kilométert, azaz a Fonyód–Badacsony–Fonyód távolságot kell teljesíteniük a részvevőknek. Az eseményt a fonyódi szervezőkkel karöltve a Magyar Kajak-Kenu Szövetség rendezi.

duol.hu

Rekordszámú nevezés érkezett a vízi csatákra Fotó: amatőr felvétel

A MKKSZ szervezésében idén végre bemutatkozik egy új balatoni esemény. Ha július 14-én az időjárás is kegyes lesz a résztvevőkhöz, akkor Fonyód–Badacsony–Fonyód érintésével megrendezik a Balaton-átevezést, amelyre minden kézi hajtású vízi járművel, a többi közt kajakokkal, kenukkal, SUP-okkal, tengeri kajakokkal, sárkányokkal várják a nevezőket. A táv 10 kilométer, az eseményre a www.balaton­atevezes.hu honlapon lehet jelentkezni. A versenyen kategóriánként és abszolútban is győztest hirdetnek majd.

„Sok-sok túraeseményt szervezünk, Tokajban, Ráckevén, Leányfalun egyre nagyobb mezőnyök jönnek össze, így megfogalmazódott bennünk az igény, hogy nyáron, a gyönyörű időben a Balatonnál is összehozzuk ezt a közeget. A fonyódiak korábban már megrendezték ezt az átevezést, amelyet tavaly a szövetségünk is felkarolt, mert így szélesebb körben is fel tudjuk hívni a figyelmet a vízi sportok szépségére. 2017-ben a kedvezőtlen időjárás miatt augusztusban és szeptemberben is el kellett halasztani az eseményt. Idén is a biztonság a legfontosabb, de miután az első időpontot ezúttal július közepére tűztük ki, így biztos nem kell újabb egy évvel halasztanunk ezt a fantasztikus hangulatú vízisport-eseményt – mondta Schmidt Gábor, az KKSz elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában