A győztest azért megverték

2018.02.19. 20:57

Ausztriában szerepelt a magyar U14-es jégkorong-válogatott

A hét végén nemcsak a divízió I/A-és világbajnokságra készülő felnőtt válogatott vett részt nemzetközi tornán, hanem több korosztály is. Az U14-sek az ausztriai Spittalban vendégeskedtek, ahol négy csapat közül a harmadikok lettek, de hogy is?

Az elsőként feltehető kérdés, miért pont az U14-esekkel foglalkozunk. Mivel az tény, a Dunaújvárosi Acélbikákat a felnőttválogatottat leszámítva, a különböző korosztályokban egyedül Lengyel Ákos képviselte, aki három meccsen három pontot szerzett.

A magyar nemzeti csapat Ausztria keleti és déli válogatottjával, valamint Észak-Olaszország csapatával mérte össze erejét.

Eredmények: Magyarország U14–Kelet-Ausztria U14 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)

Magyarország–Dél-Ausztria 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0)

Magyarország–Dél-Tirol 3–7 (2–0, 0–5, 1–2).

A tornát az a Dél-Ausztria nyerte meg, amely csak a mieinktől kapott ki, igaz, büntetőkkel.

A végeredmény: 1. Dél-Ausztria, 2. Észak-Olaszország, 3. Magyarország, 4. Kelet-Ausztria.

Lengyel Ákos egyedüli dunaújvárosiként húzhatta magára a címeres mezt Ausztriában Fotó: Zsedrovits Enikő

Az Acélbika Lengyel Ákos két gólpasszt és egy gólt jegyzett az eseményen.

Mayer Péter, a magyar válogatott vezetőedzője (segítője a dunaújvárosi, de most a Vasasnál dolgozó Revák Zoltán volt) így értékelt.

– Ennek a korosztálynak ez volt a második felmérője. nemcsak egy csapatra való játékosban gondolkodunk, sok gyereknek szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy bizonyíthassa tehetségét. Számunkra most még nem az eredmény a fontos, hanem a képességfejlesztés. Nagyon hasznos volt ez a három nap. A lényeg, keressük a karaktereket a hosszú távú munkához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában