öt gólt kaptak az Acélbikák

2017.10.20. 22:12

Ez nem volt szép fiúk, több kell!

A DAB jégkorongcsapata tegnap az Erste Ligában a MAC-ot fogadta, és 6-3-as vereséget szenvedett.

AGÁRDY CSABA

Képünkön Azari Zsolt, a DAB csapatkapitánya veszélyezteti a MAC kapuját Fotó: Ady Géza

Nagyon nehéz egy mérkőzésről írnia a tudósítónak, aki a dunaújvárosi jégkoronggal kapcsolatban lojális, aki rengeteg szépet élt meg az Acélbikákkal az elmúlt évtizedekben... De hogyan szólaljon meg egy olyan mérkőzés után, amikor az ellenfél a 11. percben 5-0-ra vezet? Az az ellenfél, amelyet nem is olyan nagyon régen a DAB idegenben 3-2-re legyőzött.

Azóta történtek változások a csapatnál: néhány napja a cseh vezetőedzőt, Davis Musialt a kanadai Jason Morgan váltotta a kispadon. Tudjuk, egy hét alatt nem lehet csodát tenni, de a helyzet kezd kezelhetetlenné válni. És most nem is az edzőkről szólnék, hanem arról, hogy a csapat nincs egyben. Négy olyan gólt kaptak az első harmadban, ami szégyen, nincs védekezés, nincs kapusteljesítmény. Egy példa: emlékszem arra, amikor egy komplett ötös sor vetődött be korongba: persze ez sem jó, de ott volt a szívük. Vagy emlékezzünk vissza Szélig Viktor önfeláldozó lépéseire, amikor belenézett a korongba, és egy négyzetméteren vér volt a jégen, de két perc múlva tamponnal az orrrában ismét oroszlánként ott volt a pályán.

De térjünk vissza a tegnapi meccsre! Az első harmad után minden eldőlt, sőt az első tíz percben. A második két játékrészben egyenrangú volt a DAB, de ez már másodlagos. Mondhatnánk, hogy a fiúk fölálltak, de ez ugyanolyan csúsztatás lenne, mint amikor Verebes József, a magyar labdarúgó-válogatott kapitányaként egy hollandok elleni 7-1-re elvesztett mérkőzés után azt nyilatkozta, ha nem lett volna az első tizenöt perc, akkor mi nyerünk. De sajna az első tizenöt perc után már 4-0-re vezettek a hollandok – ha nem csal az emlékezetem. De nézzünk előre! A DAB vasárnap a Vienna Capitals vendége lesz, a mérkőzés 17.50-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában