Sok ziccert hagytak ki a hazaiak

2018.08.15. 21:56

A Viborg kihasználta a Kohász hibáit

Még keressük önmagunkat. Stabillá szeretnénk tenni a támadó- és a védőjátékunkat. Kemény, harcos mérkőzést várok – nyilatkozta György László vezetőedző a tegnap esti mérkőzés előtt, amikor is a dán Viborg volt az ellenfél.

Jankó Árpád

Hogdahl támadja a Kohász kapuját. A gyors vendégjátékos három gólt is szerzett Fotó: Hankusz Kálmán / DH

De még azt is hozzátette a Kohász szakvezetője, hogy jó hozzáállást is vár. Abból kell meríteni, amiket legutóbb a Ljubljana ellen nyújtott a csapat. A dán együttes nagyon gyors, pontos az összjátéka, és helyezkedésben, valamint gólszerzésben is tudnak jó teljesítményt nyújtani. Egyszóval a régi ismerős, dán csapat komoly ellenfélnek számított.

Dunaújvárosi Kohász– Viborg 20–22 (10–10)

Dunaújváros Sportcsarnok, 200 néző.

Kohász: Csapó K. – Grosch 1, Szekerczés 2 (1), Cifra, Nick, Szalai 3, Kazai 6. Csere: Tomasevics (kapus), Sirián 1, Klujber 5 (1), Ferenczy 1, Dombi, Mihály 1, Molnár.

Viborg: Paulsen – Hogdahl 3, Bolholt 2, Uno, Jörgensen 4, Nörgaard 6 (2), Bögelund 1. Csere: Andersen, Strönberg 2, Haugsted, Dahl 4.

A Kohász szemszögéből jól indult a mérkőzés. Támadásban Klujber és Sirián, védekezésben pedig Cifra és Nick lépett a parkettára, és több góllal is vezetett a hazai együttes. A 15. percben azonban megtorpant a Kohász, és szorossá tette a Viborg a mérkőzést (7–6). Az természetesen azonnal kiderült, hogy a dán együttes az északi rohanós kézilabdát játssza, és igen nagy sebességgel támadja betörésekkel az ellenfél kapuját. Az is feltűnt, hogy sok ziccert hagy ki a dunaújvárosi együttes. A vezetést is elvesztette a Kohász, mert a dán gárda a 25. percben kiegyenlített (9–9). Sőt, kihasználva az emberelőnyét, át is vette a vezetést (9–10). Az első félidő mégis döntetlennel végződött (10–10). Kazai 4 góljával emelkedett ki a csapatból a támadások során.

Hogdahl támadja a Kohász kapuját. A gyors vendégjátékos három
gólt is szerzett
Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A második félidő kezdésére sem lehetett panasz. A fiatal Mihály Petra üres kapus gólt dobott, Csapó Kyra pedig több nagyszerű védéssel mentette meg kapuját a góltól. 14–10-nél azonban vagy a dánok ébredtek fel, vagy a Kohász vesztette el a fonalat. Hiába érkeztek a Klujber-gólok, Paulsen kapus is remekelt, és ismét csökkent a hazai előny. Sajnos a hazai együttes eladta a négygólos előnyét (16–16). Hibák sorakoztak egymás után, a ziccerek kimaradása ismét a dánoknak kedvezett, és sajnos a 44. percben előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a dán Viborg (17–18). Tomasevics kapust is beküldte a kapuba György László a 49. percben, de a dánok erővel és gyorsasággal továbbra is bírták az iramot. A dunaújvárosi szakvezető már kapus nélkül, hét játékossal is próbálkozott, de nem sikerült az eredményen fordítani. Molnár a kapufára emelt, Szalai gólja viszont sajnos csak a szépítést jelentette (20–22).

György László: – Ilyen mérkőzésre számítottunk. Rengeteg hibát vétettünk és hagytunk ki sok ziccert. Ezen kell majd dolgoznunk, hogy ezek ne ismétlődjenek meg. Ennyi hiba, helyzetkihagyás nem fér bele a játékunkba. Sajnos fontos helyzetekben hibáztunk.JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában