A remek védekezés volt a sikerünk alapja

2018.07.19. 22:50

A női vízilabda-válogatott végig vezetett az oroszok ellen

A magyar női vízilabda-válogatott csütörtökön este újabb rangadót játszott a spanyolországi Európa-bajnokságon. Az oroszok elleni találkozót kiváló védekezéssel és hullámzó támadójátékkal nyertük meg.

Gallai Péter

A Futballáriumban a dunaújvárosi trió: Gurisatti (b), Horváth és Szilágyi is remekül érezte magát Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Bíró Attila szövetség kapitány együttese, amelynek keretében a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapatából Gurisatti, Garda, Horváth és az ősszel távozó Szilágyi szerepel, a spanyolok elleni vereség után kiütéses sikert aratott a törökök és a szerbek felett. Tegnap késő este pedig következett az eddig három győzelemmel álló Oroszország – ők is hozták a kötelezőket –, amelyre egy változatos programmal is készült a nemzeti együttes. Ugyanis női csapatunk is elfogadta a Futballárium meghívását, így a szerbek elleni mérkőzés estéjén a Camp Nou közelében található legendás helyen töltött el közel két kellemes órát. Ahol többek között a születésnapos Garda Krisztinát is tortával lepték meg. Aztán persze újra a vízilabdáé volt a főszerep, hiszen a csoport másik nagy riválisa következett.

Magyarország – Oroszország 8-7 (4-2, 2-2, 0-1, 2-2)

Nagy önbizalmat adhat a folytatásra ez a csütörtök esti győzelem Fotó: Illyés Tibor/MTI

Magyarország: Gangl, Tóth (kapusok), Szilágyi 1, Gyöngyössy 2, Garda 1, Gurisatti 1, Csabai 1, Horváth, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 1, Parkes, Leimeter. Az első negyedet remekül kezdték a lányok, a kiváló ­védekezés mellett három ­magyar gól született egymás után, ami megadta a találkozó alaphangját. Ugyan az oroszok felébredtek, de a második negyed végéig legközelebb egy gólosra tudták faragni hátrányukat.

A Futballáriumban a dunaújvárosi trió: Gurisatti (b), Horváth és
Szilágyi is remekül érezte magát Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

A fordulás után már a második orosz bekk pontozódott ki harmadik kiállítása miatt, de ezt a nyolc percet egy góllal az oroszok nyerték. A védekezés továbbra is jól működött, emberhátrányban is, a támadásokba viszont több volt a hiba. A záró felvonás elején Gyöngyössy csavart centerből szépségdíjas gólt, megint kettővel vezettünk. Ezt az előnyt az utolsó fél percig tartottuk is, addig nem találtak fogást rajtunk az oroszok. Akkor ugyan még gólt dobtak, de a maradék időre „lenyeltük” a labdát és komoly skalpot szereztünk.

A csapat utolsó mérkőzését szombaton a németekkel játssza, hétfőn a negyeddöntőkkel folytatódik a kontinenstorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában