röplabda

2018.09.19. 20:14

A legendás játékos, edző, Liszi Ferenc nyomában a tehetséges röplabdázók

A DSE Röplabda Akadémia vasárnap nyolc U 15-ös csapat részvételével rendezte meg a Dunaújváros Sportcsarnokban a Liszi Ferenc Emléktornát. A seregszemlén számos remek mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók és a szakemberek.

Gróf András

Az országos gyermekbajnokságban játszó csapatok felkészülési tornája reggel kilenc órakor kezdődött és este kilenc órakor fejeződött be vasárnap este a helyi sportcsarnokban.

Az újvárosi együttes számára ez volt ez első komoly erősségű torna, így sikernek számít a megszerzett hatodik hely.

A legeredményesebb játékosnak járó címet Herceg Kristóf, a DSE Röplabda Akadémia tagja vihette haza.

A házigadák edzője, Kövessy Balázs a következőképpen értékelt az eredményhirdetést követően.

– A torna méltó megemlékezés volt Feri bácsiról, akinek élete a röplabdázásról, azon belül pedig az utánpótlás neveléséről szólt. A csapatom összetartó magatartása és lelkesedése alapján úgy látom, hogy az U 15-ös bajnokság országos döntőjébe is bekerülhetünk.

Országos döntőbe várja az újvárosi fiatalokat Kövessy Balázs edző Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Jegyzőkönyv

A Liszi Ferenc Emléktorna végeredménye:

1. KESI Arany, 2. Dág, 3. Kunhegyes, 4. KESI Vásárhelyi, 5. Székesfehérvár, 6. DSE Röplabda Akadémia, 7. RÖAK Kaposvár, 8. Szolnoki RA.

A DSE Röplabda Akadémia csapatában a következő játékosok szerepeltek:

Kulik Noel, Fábián Levente, Béres Mátyás, Matyiák Zsolt, Herceg Kristóf, Nagy Ádám, Bekker Kristóf, Tóth Bence, Gyurcsó Gábor, Slinszki Marcell, Vicsik Szabolcs, Prapatics Ákos, Szilágyi András.

A torna névadójáról: Liszi Ferenc 1943. január 18-án született Abán, majd 1961-ben kötözött Dunaújvárosba. 1962-ben lett igazolt röplabdázó, ezt követően 15 esztendőn át segítette a Dunaújvárosi Kohász csapatát. Még aktív játékosként vált edzővé, ettől kezdődően szinte minden korosztály mellett megfordult. Számtalan tehetséget nevelt, akik közül többen a korosztályos válogatottakat erősítették, majd később az NB I-ben is megállták a helyüket. Később az NB I-es férficsapat edzője lett, miközben a legfontosabbnak tartott feladatát, az utánpótlás nevelését nem adta fel, így a juniorokkal is foglalkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában