Esély a második helyre

2018.04.25. 21:22

A felkészülési mérkőzéseken kijöttek a hibák

Ezen a héten az oroszországi Vityazevóban rendezik a férfi U20-as röplabda Európa-bajnokság selejtezőjének B csoportját.

Gróf András

A házigazda orosz csapat mellett a magyar együttes, valamint Észtország és Izrael lesz a négyes tagja. A csoportból a győztes automatikusan kijut a júliusi holland–belga közös rendezésű Európa-bajnokságra, amíg a nyolc csoportmásodik júniusban megküzdhet a fennmaradó két pozícióért. A Tomanóczy Tibor által irányított magyar csapat Kazincbarcikán és Dunaújvárosban készült a megmérettetésre.

– Nagyon hasznos felkészülési mérkőzéseket játszottunk, mivel a Kazincbarcika és a Pénzügyőr hasonló játék­erőt képviselt, mint leendő ellenfeleink.

Ezeken a találkozókon kijöttek a hibák. Az állóképesség fejlesztése mellett javítanunk kellett az egyes játékelemeket, így a távoli labdák betámadását, a nyitásfogadásokat.

Az erőviszonyok ismeretében reális esélyünk a második hely megszerzésére van, hiszen az orosz együttes a selejtező toronymagas esélyese.

Tomanóczy Tibor Fotó: ZsE

A keretbe a Dunaferr SE gárdájából Hartyányi Gergő, Iván Bence, Iván Gergő, Tomanóczy Bálint, Móró Ákos, Csizmadia Tamás, Laczi Dominik Flachner Kornél és Matyiák Árpád kapott meghívót. Sajnos Matyiák Árpád és Iván Bence megsérült, így rájuk a felkészülés közepétől nem számíthattam.

Szakmai okokból biztosan nem utazik velünk Iván Gergő, aki egyébként szépen dolgozott, és Móró Ákos, aki viszont elmaradt a várakozásoktól. Rajtuk kívül Flachner Kornél maradt ki az utazó keretből.

Az Európa-bajnoki selejtező programja: Magyarország–Észtország (április 26., 19 óra), Magyarország–Oroszország (április 27., 19 óra), Magyarország–Izrael (április 29., 14 óra).GA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában