Sárkányhajó

2024.06.17. 10:00

Dragon Steel dobogó az országos bajnokságról

Június első hétvégéjén Fadd-Domboriban rendezte meg a Magyar Sárkányhajó Szövetség a tíz személyes hajók magyar bajnokságát.

Gróf András

Fotó: Dragon Steel SE

A dunaújvárosi Dragon Steel SE három kategóriában indított egységet, a 200 és 2000 m távon. A viadalon rendkívül népes mezőny mérhette össze az erejét, hiszen a két távon összesen százharminc hajó állt rajthoz. 

– Az induló hajók az egyenként megtett rangsoroló időfutamban mutathatták meg, hogy mit tudnak és az idejük alapján kerültek besorolásra a A-B-C-D-E döntőkbe. Míg kétszáz méteren főként az erőre van szükség, addig ez főként az állóképességet teszi próbára – mondta el Tóth Edit klubelnök. 

Kiemelte, nagyon örülnek a versenyzési lehetőségnek, legfőképp a fiatalok kiemelkedő teljesítményének, az egyesület által kiharcolt előkelő helyezéseknek. Az U24-es versenyzőik 11-20 évesek, még túl fiatalok voltak a versenytársaikhoz képest. A premier open csapat pedig az U18-tól a Senior C korosztályig lett összerakva, a lehetőségekhez mérten.
A Dragon eredményei, 200 m. U24 mix (24 év alattiak) 3. hely, premier open („királykategória”) 4. hely, senior A mix (40 év felettiek) 7. hely. 2000 m. U24 mix 4. hely, premier open 4., senior A mix 7. hely.

A résztvevők: Biró László, Biró Vivien, Biró Abigél, Bényi Andrásné, Bőhm Angéla, Horváth Attila, Illés Zsolt, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Mihályi Máté, Orsós-Tóth Alíz, Putráné Prak Ágnes, Simon Péter, Simon Tamás, Szilágyi Zoltán, Telekes Ábel, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Varga Béla, Ősz Zita, Wágner Petra, Wiznner Dávid, Wizner Luca.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában