Nagy lehetőség

2024.06.17. 13:47

A dunaújvárosi és földvári klub tagjai az Eb keretében versenyezhettek

A Szegeden rendezett síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság zárónapján, vasárnap rendezték meg a regionális akadémiák négyes versenyét, ahol dunaújvárosi és dunaföldvári fiatalok is bemutatkozhattak.

Gallai Péter

A Dunaföldvári Kajak-Kenu Egyesület résztvevői Csányi Gergő edzővel

Fotó: Kammerer RA

A legfőképp U12-es korosztályú egységek négyes vegyes kenuban, női és férfi négyes kajakban versenyeztek 500 méteren. A Kammerer Akadémia színeiben rajthoz állhattak a Dunaújvárosi KSE és a Dunaföldvári Kajak-Kenu Egyesület fiataljai is. 

Az MK-4 női gyermek kategóriában a négyes tagja volt a dunaújvárosi klubból Máté Annabell, aki Demkó Dorka (Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület), Szebeni Luca (Pécsi Kajak-Kenu Club) és Staub Gréta (Atomerőmű Sportegyesület Paks) társaságában állt rajthoz. A négyes végül a futam hetedik helyén végzett.

A DKSE képviseletében Máté Annabell (jobb szélen) szerepelt az MK-4-es akadémiai egységben
Fotó: Kammerer RA

A dunaföldváriak egy teljes hajót állíthattak ki, ők a PC-4 vegyes gyermek 500 méteren versenyeztek. A Vörös Patrik, Paréj Milán, Futó Dorka, Bakcsi Zalán alkotta csapat végül negyedikként ért be a célba. A 4,5 kilométeres távotn felfújható SUP deszkával a Sportoló Nemzet betétfutam keretein belül rendezték meg, itt indult a DKKE képviseletében Boros Máté is, aki U17-es korosztályuként a 66 felnőtt versenyző között a 36. helyezést érte el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában