DAB-győzelem a legjobbkor

2023.09.29. 21:01

A bajnoki rajt remekül sikerült Fehérváron

A FEHA19 (Fehérvár Hockey Academy) vendégeként megkezdte idei Erste Liga-szereplését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB új mezben, új logóval korcsolyázott jégre. Az új szerelés az egész szezonban arra emlékeztet majd mindenkit, hogy ötvenéves lesz idén a dunaújvárosi jégkorong, vagyis egy 50-es szám díszeleg a dresszen. A dunaújvárosi kapuban az a Tóth Károly Balázs kezdett, aki nyáron a székesfehérvári akadémiáról érkezett a Bikákhoz.

Agárdy Csaba

Fotó: Soos Attila

FEHA19 – Dunaújvárosi Acélbikák 2-6 (0-2, 0-3, 2-1)

Székesfehérvár, 400 néző. Vezette: Haszonits, Máhr-Stumpf, Sábián, Szabó D.

FEHA19: Márkus – Racinskij (1), Kacinszki (1), Dobos (1), Fekete (1), Blaskó 2 – Hazeldine, Falus, Zezelj, Farkas L., Ambrus - Csollák, Bogesic, Németh Z., Nádor, Szöllősi – Bajkó, Salamon, Farkas I., Alapi, Balasits. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov. 

DAB: Tóth K. – Varga A. (1), Maarnela, Elomaa (2), Lorraine 1 (1), Somogyi 1 (1) – Ahonen, Svars (1), Sillanpaa 1, Koskinen (1), Hadzinikolic 1 (1) – Moore (1), Sziszak, Szalma 1, Nemes, Dostálek 1 (1) - Léránt, Pinczés, Strenk, Dézsi. Vezetőedző: Niko Eronen.

A FEHA19 kezdte jobban a mérkőzést, Tóth Károly Balázst hamar megdolgoztatták. A dunaújvárosi hálóőrnek az első percekben többször is játékba kellett avatkoznia. A vezetést mégis a dunaújvárosiak szerezték meg: egy védelmi hiba után Lorraine fonákkal helyezett a bal felső sarokba a 6. percben. Nem kellett sokat várni (8. perc) a DAB újabb találatára, ekkor egy kipattanót Dostálek helyezett Márkus kapujába. A kétgólos előnye tudatában a DAB egyre jobban átvette az irányítást, de igazán jó játékot nem láthattak a nézők. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy mindkét oldalon több bosszantó technikai hibát vétettek a játékosok. A hajrában mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás, de az eredmény nem változott.

A második játékrészt nagyobb lendülettel kezdték a csapatok, mint az elsőt. A DAB egy kicsit beszorult, Lérántot fogásért ki is állították, de gól nem született a FEHA19 előnyéből. A 29. percben azután Hadzinikolic felfűzte a fehérvári védelmet úgy, hogy közben egy kötényt is kiosztott, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt (0–3). Az Acélbikák okosan, magabiztosan jégkorongoztak, azonban egy kettős emberhátrány megtörte a lendületüket. Egy perc harmincnyolc másodpercig játszottak a felek öt a háromban. A DAB azonban önfeláldozóan, és ami még fontosabb, rendkívül fegyelmezetten védekezett, ezért az eredmény nem változott. Sőt, miután kiegészültek a dunaújvárosiak, egyenlő létszám mellett felálltak a hazai harmadban, aminek gyorsan két szerzett gól lett az eredménye. Elomaa úgy tett, mintha megkerülné a fehérvári kaput, azonban a kapu mögül fonákkal visszajátszott Somogyi Balázsnak, aki nem hibázott a 39. percben. Ötvenhét másodperc telt el, amikor Silenpaa is feliratkozott a góllövőlistára (0–5).

A szünetben a székesfehérváriak kapust cseréltek, Márkust Melnicsuk váltotta a háló előtt. Sokáig azonban ő sem maradt „szűz”, két perc sem telt el a befejező harmadból, amikor Szalma felavatta (0–6). Ekkor valószínűsíteni lehetett, a lényegi dolgok eldőltek, hiszen arra igen ritkán van példa, hogy ilyen hátrányból egy csapat fordítson. Arról nem is beszélve, a játék képét tekintve erre reálisan nem lehetett gondolni. Tóth az 52. percig shout-outra állt, vagyis elérhető közelségben volt ahhoz, hogy kapott gól nélkül hozza le a mérkőzést. Azonban a DAB egy kicsit elkényelmesedett a hatgólos előnye tudatában, és két perc alatt két gólt kapott. Az Acélbikák a hátralévő időben már nem engedték, hogy ellenfelük tovább csökkentse hátrányát, így maradt a 2–6-os végeredmény.

A DAB összeszedett játékot mutatott, és a hét elvesztett felkészülési mérkőzés után a legjobb pillanatban, a bajnoki rajton szerezte meg az első győzelmét a szezonban.

A DAB következő meccsét hazai pályán vívja, október elsején, vasárnap 18 órakor a DVTK Jegesmedvéket fogadja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában