Birkózás

2023.06.08. 08:30

Nemzetközi dobogó után az Eb vár Nyikos Veronikára

A napokban Bukarestben rendezték meg az U20-as Dumitru Pirvulescu és Vasile Iorga szabad- és kötöttfogású, valamint női nemzetközi birkózóversenyt.

Gallai Péter

Bukarestben szerzett bronzérmet

Forrás: KIMBA

A közel húsz nemzetet felvonultató felkészítő megmérettetésen Magyarország húsz sportoló révén mindhárom szakágban érdekelt volt, a női válogatottban Nyikos Veronika (76 kg) képviselte a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület színeit. 

A DKSE vezetőedzője, Tombor István beszámolója szerint versenyzőjük teljesítménye vegyes képet mutatott, első két mérkőzésén nem ment neki a birkózás, vereséget szenvedett. A következő két összecsapásán már összeszedte magát, így győzni tudott. Ezzel pedig összesítésben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ezzel is hozzájárult, hogy a női csapat pontversenyében az élen zár a magyar együttes.

A Spanyolországban rendezett U20-as Európa-bajnokság előtt Nyikos Veronika már nem vesz részt több versenyen, június 26. és július 2. között szurkolhatunk majd neki a kontinensbajnokság küzdelmei során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában