Megúszta

2023.06.08. 07:30

Kovács-Seres ott lesz a junior Eb-n, és tartalék a felnőtt vb-n

A DKSE ifjúsági világbajnok úszója tartalékként utazhat a Japánban rendezett felnőtt világbajnokságra a nyíltvízi csapattal, és bekerült a junior Eb-n szereplő válogatottba a szerdai kerethirdetés alapján.

Gallai Péter

Kovács-Seres Hunor (j2) a portugáliai világkupa futamon harmadik lett a váltóval

Forrás: Magyar Úszó Szövetség

Kovács-Seres Hunor, a DKSE ifjúsági világbajnok úszója tartalékként utazhat a Japánban rendezett felnőtt világbajnokságra a nyíltvízi csapattal. Ezt a május végi, portugáliai világkupa futamon elért eredményével szerezte meg, ahol a már biztos vb-induló Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf  után a legjobb magyarként a tizenharmadik helyen végzett. Mivel Fukuokában nem rendeznek 25 km-es futamot, így csak két férfi és két női versenyzővel indulunk.

Az idei vk-sorozat minden állomásán váltóversenyt is rendeznek, a vb-válogató miatt olyan létszámú magyar delegáció volt ott Setubalban, hogy két stafétánk is starthoz állhatott. Söpörtek is: az első aranyérmes lett, a második pedig, amelyben Kovács-Seres Hunor mellett Olasz Anna, Rohács Réka és Kalmár Ákos kapott helyet, harmadikként jött be, megelőzve a franciákat, a portugálokat és a japánokat is. A szabályok értelmében ez csak virtuális bronzot jelentett, mivel egy nemzetből csak a jobbik négyest díjazták. 

A hétvégén megrendezett Sopron Open után Sós Csaba szövetségi kapitány, valamint az utánpótlás-csapatokat irányító vezetőedző, Krajnyák György szerdán véglegesítette a nyári világversenyekre utazó csapatokat. A már említett felnőtt lehetőség mellett Kovács-Seres Hunor a junior Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott keretben is helyet kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában