Világkupa válogató

2023.05.07. 16:33

Slihoczki és Szellák is dobogóra állhatott

Hajdu Jonatán kényszerű távollétében a helyére beugró párral nyerte meg Fekete Dávid a C-2 500 méteres távot az első kajak-kenu válogatón. Azonban a DKSE sem maradt dobogós helyek nélkül a szegedi versenyen.

Gallai Péter

C-2 500-on Fekete Ádám Korisánszky Dáviddal nyert, harmadik lett Slihoczki Ádám (j) és Koczkás Dávid kettőse

Fotó: MKKSZ

Az e heti –  szintén szegedi – világkupa szempontjából sorsdöntő válogató  és tájékoztató verseny péntektől vasárnapig tartott, férfi C-2 500 méteren a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám alkotta duó ért be elsőként. A páros a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán betegségét követően térdelt össze – a helyére ugrott be Korisánszky – győzelmüknek köszönhetően a jövő heti világkupán is bizonyíthatnak. 

Mögöttük Fejes Dániel és Kollár Kristóf ért be a célba, a bronzérmet pedig nyolc század hátránnyal a DKSE másik élversenyzője, Slihoczki Ádám és Koczkás Dávid (Merkapt-Mekler László SE) szerezte meg.

– Örülök, hogy végre tudtunk mások ellen is versenyezni, az volt a célunk, hogy győzzünk, ez viszont kevés lesz a világkupára, úgyhogy a következő egy hétben még nagyon sokat kell dolgoznunk – idézte a szövetség tájékoztatója az UTE kenusát, Fekete Ádámot, aki kitért Hajdu Jonatánra is.
– Az elmúlt egy évet elég nehezen viseltem ilyen szempontól, hol én, hol Jonatán volt koronavírusos vagy beteg, nagyon nehéz volt így bármit is tervezni. Az, hogy veszélybe került a kvóta, eléggé letört eleinte, de az elmúlt egy hónapban a semmiből felépítettük ezt a párost, Martinkó Gábor valami elképesztő munkát végzett, nagyon sokat köszönhetünk neki. Hétről hétre érezhető volt a fejlődés, ami ma be is bizonyult, hiszen válogatót tudtunk nyerni. Innentől kezdve  csak az számít, hogy kvótát szerezzünk,  és ezért mindent meg fogunk tenni mindhárman – mondta.

Ami a többi DKSE indulót illeti, vasárnap délelőtt K-1 200 méteren Szellák Szabina Kiskó Réka és Sólyom Dóra mögött a harmadik lett, de csak hajszállal maradt le az ezüstéremről. C-2 1000 férfi ifi U17-18-as korosztályban Tóth Bence Véber Áronnal (Kovács Katalin Akadémia) ötödik.
A válogató a vasárnap délutáni programmal zárult, amit az időjárási körülmények miatt egy időre fel kellett függeszteni. Ezek során  a C-2 500 méter döntőjében volt érdekelt a Tóth, Véber páros, C-1 1000 méteren Slihoczki, illetve a K-1 500 U23 előfutamaiban Éberhardt Richárd. A DKSE-t még Katona Benedek (ifi), Kiss Levente (ifi), Varga Gábor (ifi) és Slihoczki Dániel (ifi) képviselte a megmérettetésen.

Az olimpiai számban egy negyedik hely

Az olimpiai programban szereplő női K-2 500 méteres döntő – hasonlóan a pénteki egyeshez – csak tájékoztató versenynek minősült. Az egy év kihagyás után visszatérő olimpiai bajnok Hadvina Dóra, Rendessy Eszterrel ült össze és magabiztos pályával nyerték a döntőt. Mögöttük a kétszeres ifjúsági világ- és Európa-bajnok Nemes Réka és csapattársa Bakó Olga végzett, harmadikként pedig a Takács Tamara, Csikós Zsóka duó zárt. Negyedikként a Dunaújvárosi KSE-t erősítő Szellák Szabina és Rugonfalvi-Kiss Janka (KKNKA) kettőse ért be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában