Erőmérő

2023.05.25. 09:00

Nemzetközi versenyeken birkóztak a DKSE fiataljai

Kiskunfélegyházán és Horvátországban szerepeltek versenyeken a DKSE birkózói a hétvégén.

G. P.

A horvátországi Pulában a dunaújvárosi klub kilenc sportolója léphetett szőnyegre

Forrás: DKSE

Kiskunfélegyházán nemzetközi szabadfogású versenyt rendeztek, amelyre háromszázan neveztek. A DKSE-t fiókszakosztálya, az Enying VSE képviselte öt fiatallal, akik mindegyike dobogós hellyel zárta a megmérettetést.
Gyermek II., 29. kg: 2. Miklósics Ákos. Gyermek I., 25 kg: 2. Erdősi Krisztofer. Diák II., 32 kg: 3. Kovács Kornél. Diák I., 54 kg: 3. Erdősi Adrián. U15, +85 kg: 3. Veréb Dávid.

A Kiskunfélegyházán szerepelt csapat, balról Erdősi Krisztofer, Piros Tibor edző, Kovács Kornél, Miklósics Ákos, Erdősi Adrián, Veréb Dávid
Forrás: DKSE

Ugyanekkor Horvátországban, Pulában egy nemzetközi meghívásos versenyen szerepelt a klub fiókszakosztályaival – Gurics György BDSE, Enying VSE – közösen.  Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint a tavalyihoz viszonyítva, az idei torna is nagyon színvonalas volt. Erejét bizonyítja, hogy a három korosztályban 350 fiatal mérhette össze tudását, hét országból 39 klub színeiben.

– Összesen kilenc versenyzőnk próbálta ki magát, heten a diák és ketten a serdülő korcsoportban. Ezek a versenyzők a hazai mezőnyben már bizonyítottak, ezzel érdemelték ki, hogy nemzetközi tornán is számot adhassanak tudásukról. Az idei évben, sajnos senkinek sem sikerült aranyérmet nyernie, de heten pontszerző helyen zártak. A 30 kg-osok mezőnyében induló Rafael Krisztián jutott a legtovább. Három győzelmet követően, csak a döntőben tudta egy cseh fiú megállítani. A dobogó harmadik fokára négyen is felállhattak. Tombor Benedek 35, Garbacz Bence 45, Fekete Csanád 59, Zámbó Gergő 75 kg-ok között. Ötödik helyen zárta a napot Csőregi Zalán és Fekete Csaba. Helyezés nélkül zárt Kaszala Máté és Fierpasz András. A verseny végét követően a lehetőséget kihasználva többen is megmártóztak a melegnek nem mondható tengervízben – tájékoztatott a vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában