Kupagyőzelem

2023.05.04. 17:38

Dunaújvárosi nevelés is részese a ZTE történelmi sikerének

A Zalaegerszeg hosszabbításban 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Budafokot a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében a Puskás Arénában. A sorozat 113 éves történetében a 83. finálén a 19. győztest avatták, ugyanis a kék-fehérek először hódították el a trófeát, miután egyetlen korábbi fináléjukat 2010-ben elvesztették.

Gallai Péter

A Zalaegerszeg együttesében a 111. percben pályára lépett  a húszéves Kovács Barnabás is, aki Dunaújvárosban nevelkedett, itt járta végig az utánpótlás ranglétrát, majd nagyon fiatalon debütálhatott a felnőtt együttesben. Azaz 2020-as távozását megelőzően csak a helyi klub színeiben lépett pályára. Minderről a Dunaújváros FC közösségi oldala adott büszkén hírt, kiemelve azt is, hogy Kovács Barnabás továbbra is jó példa lehet minden futballpalántájuk előtt. Kovács egyébként az OTP Bank Liga szezonjában eddig háromszor kezdőként, kilencszer csereként kapott lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában