Szőnyegen

2023.05.22. 08:00

Az Európa-bajnoki részvételért harcolt Pupp Viktória

G. P.

Pupp Viktória (középen) a korosztályos országos bajnokságon második lett

Forrás: DKSE

A napokban rendezték meg Budapesten a birkózó U17-es korosztály szabadfogású és női országos bajnokságát. A DKSE színeiben Miklósics Rolandnak 60 kg-ban nem sikerült pontszerző helyen végeznie.  Ezzel szemben Pupp Viktória 65 kg-ban első meccsét magabiztosan, tussal nyerte, majd a következő körben az adácsi birkózó lányt technikai tussal múlta felül. Az aranyéremért a Vasas színeit képviselő Munk Majával szemben 5–2-es vereséget szenvedett, így a dobogó második fokára állhatott fel. Így kettejük között a válogatottság a múlt heti, Romániában rendezett nemzetközi versenyen dőlt el, amit ennek a korosztálynak rendeztek. 

Azonban az előjelek nem voltak a legkedvezőbbek, ugyanis az utóbbi hetekben nem volt túl jó formában a tavaly még a 62 kilós mezőnyben serdülő kontinensbajnoki címet szerzett Pupp Viktória. Nem úgy ment a birkózás, ahogyan szerette volna. 

Végül magyarországi riválisa ezen a megmérettetésen jobbnak bizonyult nála, így egyelőre Viktória részvétele a korosztályos Eb-n bizonytalanná vált. Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint elképzelhető, hogy a válogatott edzők az elmúlt időszak teljesítménye alapján a Vasas versenyzőjét részesítik majd előnyben a keret kijelölésekor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában