Erőpróba

2023.05.19. 18:57

A legjobb női kajakosok válogatóján Szellák Szabina

Gallai Péter

A hétvégén rendezik meg Szolnokon az első felnőtt női kajak és ifjúsági válogatót. Előbbiben Szellák Szabina, utóbbiban Katona Benedek, Kiss Levente, Slihoczki Dániel, Tóth Bence és Varga Gábor áll rajthoza DKSE színeiben. 

- Nem számoltam azzal, hogy az idei első nemzetközi versenyen Szegeden, a világkupán három számban is bizalmat szavaz nekem a kapitány. Női kajakban fiatal mezőny indult, nagyon jó tapasztalatokat gyűjtöttem, sok olyan hibát javítottam egyesben, ami a két héttel azelőtti tájékoztató versenyen előjött. A négyesünk nagy meglepetésként került döntőbe, nagyon örültem, hogy újra vezérevezősként vihettem végre ezt az eredmény, jó érzés volt az ötszörös olimpiai bajnok, Lisa Carrington mellé beállni a rajtba. Jó főpróbája volt a most következő válogatónak ez a verseny, bizakodva tekintve a hétvége elé, ahol a tájékoztatóhoz hasonlóan minden számban indulni fogok - mondta Szellák Szabina.

Szombaton és vasárnap három felnőtt női kajakos, valamint tizenhat ifjúsági kajakos és kenus számban rendeznek futamokat a Holt-Tiszán. Szellák mindegyik számban, a két olimpiai távon, K-1 500 és K-2 500 méteren, illetve K-1 200 méteren áll majd rajthoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában