Képgalériával

2023.05.21. 07:08

A Dunaújváros Futsal kiütéses sikerrel zárt a csoport élén

Jó játékkal, magabiztos győzelemmel végzett a futsal NB II nyugati csoport alsóházának élén a dunaújvárosi csapat, miután pénteken este az Érdet győzték le Rácalmáson.

Balogh Tamás

Németh Tamás (4) és Szedmák Roland (2) egyaránt duplázott, igaz előbbiről egyszer saját kapujába pattant a labda

Fotó: Laczkó Izabella

A házigazdák terve az első néhány perc állva maradását leszámítva fényesen sikerült, ebből következően az Érd csapata sajnálhatja, hogy az előző mérkőzéseket figyelembe véve későn kezdett a hajrába. Az NB II-ben maradásuk már nem az ő kezükben ( lábukban ) van.

Dunaújváros Futsal - Asterix Érd 9-2 (5-2)

DF: Cseresnyés - Csányi, Kovács, Szili, Németh. Csere: Szedmák, Fekete, Villám, Varga, Tóth Á., Kiss, Paget, Vincze. Edző: Tóth Árpád.
Mindkét fél az elmúlt hetek hagyományait élesztette újra. A vendégek egy villámgyors „gyomrossal” szerették volna a házigazdákat megrendíteni, hogy aztán esélyt se adjanak nekik a föltápászkodásra. Az első periódust megvalósították. Németh meglőtte az első góljukat, ami a hazaiaknak hidegzuhannyal ért föl. Becsületükre legyen mondva, nem merevedtek le miatta, hanem felébredtek. Válaszul Csányi brutális sprint után egyenlített. Az érdiek lendületben maradtak, de Németh Tamás élményszámba menő duplája valószínűleg eldöntötte a mérkőzést. Amit Borka öngólja fejelt meg, máris 5-1 lett az állás. Aztán Fekete Tamás előbb egy élményszámba menőt vágott az Érd kapujába, majd egy belőtt labda szerencsétlenül találta el őt, ezért vétlenül, de róla vágódott Cseresnyés kapujába a labda, 5-2.

A szünet után előbb Szedmák hihetetlen szögből lőtt góljait, majd a legnagyobb rivalgást hozó Villámét ünnepelték a hazaiak, végül a nagyon igyekvő Varga Milán, többször akrobatikus előkészítésből született záró lövését, amivel beállította a végeredményt.

A mérkőzést Kovács Krisztián így értékelte: - Aaz első pár percben megint bent maradtunk az öltözőben, mint a Tihany ellen. Nem sokat bánkódtunk, mert hál’ Istennek gyorsan sikerült felállnunk és megmutatni, hogy valóban melyik a jobb csapat!

Kovács előtt remek helyzetek adódtak, mégis inkább két gólpasszra szánta el magadat. - Sajnos a saját gól nem jött össze, de nem is ez számit, hanem hogy csapat szinten érjünk el sikereket. Az, hogy ki rúgja a gólt, az másodlagos. Mindenképp az volt a cél, hogy idegenben és itthon is megverjük őket. Sikerült és így megvan az alsóházi első hely! Már csak egy meccs van hátra, természetesen egytől-egyig mindegyiket komolyan vesszük, erre is győzni megyünk.

Tóth Árpád edzőtől azt kérdeztük, mi volt a fontosabb, a győzelem, vagy a csoportelsőség? 

- Mind a kettő. Praktikusan összekapcsolódott a kettő. Mindig győzni akarunk, és ez most az elsőséget is meghozta. Igaz, az elején ismét bent ragadtunk az öltözőben, de ilyenkor mondja az edző, ha ilyen játék születik és minden meccset így zárunk le, akkor máskor is maradjunk egy kicsit bent! Az első percekért mérges voltam, de ettől nem tartottam, mert tudom, hogy a fiúk mire képesek és azt ismét hozták.

H. Az alsóház állásaM.Gy.D.V.LG.KG.P.Megjegyzés
1DUNAÚJVÁROS FUTSALDUNAÚJVÁROS FUTSAL9621522327Hozott pont: 7
2TIHANYI FCTIHANYI FC8503332420Hozott pont: 5
3KISÉP FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓSKISÉP FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓS8503353717Hozott pont: 2
4ASTERIX ÉRDASTERIX ÉRD9414363817Hozott pont: 4
52F-BAU TOLNA-MÖZS2F-BAU TOLNA-MÖZS8224464611Hozott pont: 3
6HIDEGKÚTI SCHIDEGKÚTI SC801726602Hozott pont: 1

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában