Vízilabda

2023.04.06. 09:14

Mihók Attila: fel tudtuk venni a versenyt a nagycsapatokkal

Mihók Attila, a Bajnokok Ligája múlt hétvégi négyes döntőjében negyedik Dunaújváros vezetőedzője szerint csapata felvette a versenyt a legjobbakkal.

MTI

Mihók Attila vezetőedző

"Vesztes meccsek után ennyi gratulációt még nem kaptunk, mint ezen a hétvégén" - nyilatkozott csütörtökön az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában a szakember, akinek tanítványai az elődöntőben a Keszthelyi Ritával felálló Matarótól, a bronzmérkőzésen pedig a nyolcszoros BL-győztes olasz Orizzonte csapatától szenvedtek vereséget.

"A legfontosabb szempont az volt, hogy egy ilyen nagyon erős közegből is úgy jöjjünk haza, hogy a játékosok és a stáb is úgy érezze, nem annyira nagy baj, hogy bejutottunk a final fourba és helyt álltunk. Nem okoztunk magunknak csalódást, fel tudtuk venni a versenyt a nagycsapatokkal, és komoly erőbedobásra késztettük őket" - mondta Mihók Attila. Hozzátette, az Orrizonte elleni összecsapást nyitónegyedét leszámítva minden játékrészben kiegyenlített küzdelmet vívott csapata a nagy nevű riválisokkal, előzetesen pedig mind a 12-9-es, mind a 12-8-as vereséget aláírták volna.

Mihók Attila leszögezte, a csapat gyakorlatilag négy nemzetközileg is elismert játékossal, a magyar válogatottat erősítő Mahieu Geraldine-nal, Horváth Brigittával és Garda Krisztinával, valamint a holland kapus Laura Aarts-cal bír, mellettük pedig a főként saját nevelésű fiatalokkal jutott ilyen messzire az együttes.

"A klubunknak van egy stratégiája, ami arra épít, hogy azok a játékosok, akik itt kezdenek vízilabdázni, azok itt juthassanak a csúcsra. Próbálunk nem kész sztárokat, hanem ambiciózus sportolókat beépíteni a csapatba. Az elmúlt tizenöt évben másodszor jutottunk a négyes döntőbe, ami óriási fegyvertény" - mondta Mihók Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában