Torna

2023.04.11. 20:42

Bizakodó hangulatban várják a nyitányt

Holnap a selejtezőkkel a hölgyek számára is megkezdődik a törökországi Antalyában a tornászok idei Európa-bajnoksága. A magyar válogatottban három dunaújvárosi kiválóságért – Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili – is szoríthatunk.

Kovács Zsófiáért is szoríthatunk az Európa-bajnokságon

Fotó: Laczkó Izabella

– A női válogatott túl van a pódiumedzésen a törökországi Eb-n. A keret minden tagja jól van, és magabiztos gyakorlatokkal készültek a kontinensbajnokságra – mondta Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára, aki hozzátette: – Persze, ahogy lenni szokott, apróbb pontatlanságok voltak, de ez a pódiumedzés funkciója, hogy az utolsó simításokat még el lehessen végezni. Kovács Zsófia mind a négy szeren elvégezte a pódiumedzést, rajta kívül biztosan Mayer Grétáról mondható el, hogy ugyanennyi szeren láthatjuk majd. Mindenkin összeszedettséget láttam, izgulásnak nyoma sem volt – nyilatkozta a sportvezető. 
A holnapi selejtezőkben a magyar válogatott a 4. csoportban kapott helyet, tornászaink 18.30-tól mutathatják be gyakorlataikat. Az Eb további programja: április 13., csütörtök (16.00–18.45) férfiak összetett döntője, április 14., péntek (16–18 óra) nők összetett döntője, április 15., szombat (13.30–16.10) szerenkénti döntők – első nap (férfiak: talaj, ló, gyűrű, nők: felemás korlát, ugrás), április 16., vasárnap (13.30–15.40) szerenkénti döntők 2. nap (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó, nők: gerenda, talaj). 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában