Példaképek

2023.04.17. 20:00

Az ő Eb-hőseiket köszöntötték - képgalériával

Megható pillanatok közepette fogadták hétfőn a DKSE tornaszakosztályának fiataljai és edzői a törökországi Eb-n kiválóan szerepelt női csapat három dunaújvárosi képviselőjét és mesterét.

Gallai Péter

Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Trenka János, Makai Lilla és Kovács Zsófia

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A helyi tornacsarnokban lázas készülődés várta a példaképeket, az egyéni összetettben ezüstérmes és gerendán harmadik Kovács Zsófiát, aki a csapattal a bravúros negyedik helyet szerezte meg, ami olimpiai kvalifikációs világbajnoki indulást ért. Utóbbiban Kovács mellett Mayer Gréta és Czifra Bettina Lili szerepelt még a DKSE-ből, Makai Lilla pedig itthon volt a tartalék. 

Amint a küldöttség Trenka János vezetőedzővel a budapesti fogadás után némi késéssel megérkezett, tapsviharral fogadták őket a gyerekek, a lányok közül pedig többen meghatódtak a fogadtatástól. Majd a tornászpalánták egy-egy csokor virággal kedveskedtek az ő Eb-hőseiknek, akik pár mondatban elmesélték élményeiket. 

Aztán Trenka János beszélt hosszabban a kontinensbajnokságról és arról, milyen komoly eredményt értek el a lányok. – Nagy boldogsággal tölt el Zsófi összetett második helye, mert az több, mint a tavalyi szerenkénti aranya. A kvalifikáció négy szerből áll, majd még egyszer maximális és kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtani mindegyiken, ami nem kis dolog. Zsófi nagy sportolói mivoltát mutatta meg az, hogy miután a korláton volt egy félpontos levonása, amivel a harmadik helyre esett vissza, utána gerendán olyan erősségű gyakorlatot csinált meg, amit még soha, és visszahozta az esélyét a győzelemre – mondta. 

Trenka kiemelte, a csapat eredménye a vártnál jobb lett, tavaly hetedikek voltak, most a hatba kerülés volt a cél, ehhez képest éppen lemaradtak a dobogóról, teljesítményük előtt a nagy nemzetek képviselői is értetlenül álltak. 

– Rájuk is nagyon büszke voltam, egy lelkileg kiegyensúlyozott csapatról van szó, akik támogatják egymást és szurkolnak a másiknak – jegyezte meg. 
A folytatásban még több kérdés jött a gyerekektől, például az, mit kell tenni, hogy valaki Európa-bajnokságon szerepelhessen, de volt kislány, aki csak azért állt fel, hogy elmondja, nagyon ügyesek voltak a lányok és büszke rájuk. Majd szintén megható pillanat volt, amikor Trenka János kisfia ment oda édesapjához, hogy átölelve őt szintén elmondja, milyen büszke rá. 

Az ünnepség végén Mátyás Gábor, a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnöke köszöntötte és méltatta a DKSE küldöttségének teljesítményét. 

– A lányoknak és Trenka Jánosnak ismét sikerült olyan eredményt elérnie, amivel mosolyt okozott, sőt, sok esetben könnyeket csalt nemcsak a DKSE szimpatizánsainak, Dunaújváros lakóinak, hanem az országban nagyon sok embernek a szemébe. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában