Folytatás

2023.04.26. 16:15

Az elődöntőért játszik csütörtökön hazai medencében a DFVE

Több mint egy hónap szünet után játszik ismét bajnoki mérkőzést a DFVE női vízilabda-együttese. A csapat immár az elődöntőbe jutásért fogadja csütörtökön 19 órától a BVSC-t. A továbbjutáshoz a hazaiaknak egy győzelem is elég, a lányok nem szeretnének túlórázni.

Gallai Péter

Garda Krisztina hatot vágott Kanadának

Fotó: SzZsE

 Az alapszakaszban elért harmadik helyével a dunaújvárosi együttes a hatodik BVSC-n keresztül juthat be az elődöntőbe, ahol az UVSE várja Mihók Attila csapatát. A lányok több mint egy hónapja játszottak bajnoki meccset, tétre menőt pedig április első szombatján a Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén. A válogatott játékosokra azonban feladatok vártak utána is a világliga hollandiai és görögországi selejtezőjében. Egyikőjük Garda Krisztina volt, aki a nemzeti csapattal a harmadik helyen kvalifikálta magát a sorozat szuperdöntőjébe.

– A célt teljesítettük, persze, szerettünk volna előrébb végezni, az első kettő között. De többek között ezt csapattársamék, Laura Aartsék is keresztülhúzták azzal, hogy legyőzték az Egyesült Államokat. Mondjuk, az USA sem a legerősebb keretével állt ki. Az olaszokat zárásként 13–3-ra múltuk felül, azért ekkora különbség nincs a két csapat között, de örülök, hogy végre jól játszottunk, és kiválóan védekeztünk. Támadásban is remek dolgokat mutattunk. A negyeddöntőben a görögök jönnek, talán jobb is, hogy ellenük egy komolyabb mérkőzést kell vívni, mint egy sokkal gyengébb ellenféllel, amilyet kaphattunk volna. A világkupa a világbajnoki felkészülésről szól, nem mindegy, kikkel tudunk addig vízilabdázni – tekintett vissza a válogatott szereplésre Garda, majd rátértünk a csütörtöki negyeddöntőre. 

Felvetettük, mennyire jó, hogy még egy kört kell játszaniuk, viszont ezzel vissza tudnak rázódni a ritmusba. Garda bízik benne, ha már így alakult, akkor jól fogják felhasználni a találkozót, és nem nehezítik meg a saját dolgukat. Márciusban az alapszakaszban 12–5-re győzték le a BVSC-t itthon, ami kicsit csalóka lehet, ennek ellenére reméli, ezúttal is magabiztos sikerrel tudják abszolválni a feladatot. Ebben volt segítség, hogy a múlt héten Budapesten, kedden este meg Dunaújvárosban játszottak edzőmeccset a Fradival. 

– A fővárosi csapatok könnyebben meg tudják ezt oldani, mi jobbára az ob II-es fiúkkal gyakorolunk, ami nem éppen a legideálisabb felkészülés, de ilyen lehetőségeink vannak. Most viszont jó, hogy ilyen találkozókkal tudtunk hangolódni a negyeddöntőre. Persze, nekünk válogatottaknak különösen sűrű és fárasztó a szezon, de most jön a legfontosabb része a bajnokságnak, amire egész szezonban készültünk. Azaz, ha vannak is ilyen jellegű hullámvölgyek, most nem lehetek fáradt. Reméljük, jól sikerül a csütörtöki meccs, ami után jöhet az elődöntő, de most még csak előbbire koncentrálunk. Egyáltalán nem szabad félvállról venni a találkozót, mondjuk ez nem is jellemző ránk, mert akkor belenézhetünk egy váratlan dologba, aztán leshetjük, hol van az ­UVSE. Nem lebecsülve a riválist, de amit semmiképpen nem szeretnék, hogy ebben a párharcban legyen még egy találkozó. Azt hiszem, a szezonban bizonyítottuk, ezt okkal mondhatjuk – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában