DLSZ

2023.03.27. 23:40

Újabb négy évnyi bizalmat kaptak

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a napokban megtartotta a közgyűlését, melyen a vezetőség beszámolt az elmúlt négy év munkájáról, tisztségviselő-választást tartottak, és jóváhagyólag döntöttek a megújított alapszabályról. Az elnök, a főtitkár, az elnökség, és a felügyelőbizottság bizalmat kapott az újabb időszakra.

Balogh Tamás

Az elnökség a következő ciklusban is azon dolgozik, hogy minél többen sportolhassanak, mozogjanak az általuk szervezett eseményeken

Fotó: Balogh Tamás

A döntés értelmében a DLSZ tisztségviselőjeként a következő négy évre Kalácska András elnök, Petrás Gábor főtitkár, valamint az elnökségi tagok: Fekete Mihály, Futó János, Karmacsi Tamás, Márton László, Mészáros István, Nagy Milán, Szalavics Eszter, Tóth Imre, Vigh György kapott bizalmat. 
Az új alapszabály megalkotása a közgyűlés lebonyolítását is felügyelő dr. Hanák Tamás ügyvédnek, a szövetség jogászának munkája. A szavazás lebonyolítását Izing Gábor végezte. 

Petrás Gábor eddig három cikluson, tizenkét éven át végezte sikerrel a főtitkárként rábízott feladatát. A DLSZ a tevékenységét az elnökséggel, a szakbizottságokkal és a külső partnerekkel összehangolva hajtotta végre. A munkájuk nyomán egy professzionálisan szervezett, szinte minden korosztályt megmozgató női, férfi kispályás labdarúgó és tömegsport rendszert hoztak létre és működtetnek. Ezt a több, mint ötszáz sport-, szabadidős és kulturális esemény, a rendszeresen lebonyolított, jótékonysági akcióik is fémjelzik. 

A hatalmas sikersorozat után Petrás Gábor az új ciklusa előtt is hasonló folytatásra készül. – Köszönöm a gratulációkat, és nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan bíznak bennünk. Nagyon szeretnénk ezzel a szervezeti formával Dunaújváros lakosságának segíteni abban, hogy a kispályás labdarúgást, vagy általában az amatőr sportot választhassák. Az életemnek egyetlen célja van, hogy a városunk egy igazi amatőr rekreációs sportbázissá váljon – mondta. 

Mészáros István (b), Petrás Gábor és Kalácska András Fotó: Balogh Tamás

Majd beszámolt az új vezetőségi tagokról: – A korábbi testületünkben, amelynek a mandátuma április 10-éig érvényes, két személyi változás történt. Hingyi László és Viszokai László egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudták vállalni a megbízatást. A helyükre Szalavics Esztert és Nagy Milánt választottuk. 
Ami pedig a konkrét terveket illeti, azok már rendelkezésre állnak. Petrás szerint amikor egy szervezet életében meghatározó szerepet vállalunk és egy feladatot el akarunk végezni, arra időben és alaposan fel kell készülni. 

– A gazdasági lehetőségeinkkel összevetve, a lehetőségeinket és a korlátainkat követve meg kell határoznunk a rövid és hosszú távú feladatainkat, fontos, addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér. Az alapcélunk, hogy minél többen sportolhassanak velünk. Ehhez a környezetünket is meg kell változtatnunk. A célunk az, egy, a DLSZ arénánál mobil öltözőrendszert vizesblokkal együtt tudjunk kiépíteni a Lorántffy iskola területén. Ennek a szükségességét nem hiszem, hogy kellene magyarázni, hiszen ezzel a bárhonnét érkező sportolókat tudjuk majd kiszolgálni. A létrehozása a város segítségével történik meg. 

Aztán kiemelte, távlati cél egy újabb pálya építése. Az ehhez szükséges földterület adott, az anyagi feltételek biztosítása érdekében pedig az MLSZ-hez fordulnak, hiszen ők is részesei a magyar labdarúgásnak. Játékosként és szurkolóként egyaránt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában