Jégkorong

2023.03.10. 07:51

Szombaton lezárhatja a párharcot a Worm Angels

A jégkorong Andersen Liga elődöntőjének csütörtöki esti mérkőzésén nem módosult a Worm Angels – ETO HC Győr párosítás korábbi forgatókönyve.

Szabó Szabolcs

Németh Péter gólja döntött a hosszabbításban fotó: Laczkó Izabella

A hosszabbításban a győzelmet is megszerezték

A hazai csapat ezúttal sem tudott élni a hazai pálya feltételezett előnyével. A Worm, csakúgy mint a legutóbbi kisalföldi kirándulásán, ezúttal is a rendes játékidő hajrájában egyenlített, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte. Láng Zoltán együttese ma lezárhatja a párharcot.

Türelmes, fizikai hokit és az ellenfél kapuja előtt jóval fókuszáltabb döntéseket várt csapatától az elődöntős csata harmadik, a győri Nemak csarnokban rendezett fejezete előtt Láng Zoltán a Worm mestere, aki bízott abban, hogy együttese ismét képes lesz a bravúrra az alapszakaszt magabiztosan nyerő kisalföldi zöld-fehérek otthonában.

UNI Győr ETO HC – Worm Angels h.u. 3-4 (2-0, 0-1, 1-2, 0-1)

Worm Angels: Pinczés – Bogó, Lencsés (2), Gebei 1 (1), Hamvai 1, Németh 1 – Hüffner, Jobb, Kiss Á. 1 (1), Szepessy B., Szepessy M. - Horváth, Tarcsi, Krukk. Vezetőedző: Láng Zoltán.

A Győr gólszerzője: Makovics 3.

Lendületesebben kezdtek a hazaiak és mindez gólokban is megmutatkozott. A 9. percben már második találatát jegyezte a győriek egyik legjobbja, Makovics Bence (0-2). 

Nem roppant meg a rutinos újvárosi alakulat, amely fokozatosan felvette a ritmust. 

A középső harmad elején három emberhátrányt is kivédekezett a Worm, majd a győri Almási kapott extra pihenőt a játékvezetőtől, a létszámelőnyt pedig Kiss Ákos használta ki (2-1). Ami 5 a 4 elleni játékban működött, az fordított szituációban is újvárosi gólt eredményezett. Hamvai Szilárd emberhátrányban szerezte meg a rájátszás során már megszokottnak mondható gólját (2-2). Nem sokáig örülhettek Hüffnerék az egyenlítésnek, ugyanis Makovics harmadik találatával már győri előnnyel fordultak rá a felek a hajrára. Az 55. perctől kettős emberfórba került a Worm, Gebei pedig élet a lehetőséggel és Szeles hálójába juttatta a pakkot (3-3). Amint a legutóbbi győri meccsen, ismét jöhetett a hosszabbítás, amely Németh Péter góljának köszönhetően szűk két percig tartott (3-4). 

Hazai siker esetén, a Worm ott lesz a 2022/2023-as szezonban debütáló Andersen Liga első fináléjában

A Worm csütörtök este kétszer is fordított az ETO otthonában, így visszaszerezte pályaelőnyét. Az újvárosi kapuban bravúrosan teljesítő Pinczés Bendegúz 50 lövésből 47-et hárított és 94 százalékos mutatóval fejezte be a mérkőzést. Az elődöntős párharc negyedik találkozója ma 12.30-kor kezdődik a dunaújvárosi jégcsarnokban. 

DAB-ASP gárdájának is megvan az esélye

Hazai siker esetén, a Worm ott lesz a 2022/2023-as szezonban debütáló Andersen Liga első fináléjában. Minderre még a másik érdekelt újvárosi együttesnek, a DAB-ASP gárdájának is megvan az esélye, ám ehhez mindenképpen nyernie kell Tuomisoja Sami csapatának ma este a Kisstadionban a MAC Ikonok ellen. E párharc 2-1-re áll a fővárosiak javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában