DFVE

2023.03.08. 20:37

Most nagyon jól zárt a Fradi retesze, nem találtak rajta réseket

Rossz támadójátékának „köszönhetően” kikapott a kedd esti bajnoki rangadón a DFVE nőivízilabda-együttese a Ferencváros otthonában. Sikerükkel a zöld-fehérek továbbra is hibátlanok, és nagy eséllyel behúzták az alapszakasz-elsőséget is.

Gallai Péter

A kedd esti mérkőzésen végig gond volt a dunaújvárosiak helyzetkihasználásával, az utolsó percekben Garda három góljával tudott kozmetikázni az eredményen

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Februárban Dunaújvárosban fordulatos, végletekig kiélezett meccsen csak az utolsó percekben tudta maga javára fordítani az FTC az állást, így okkal lehetett bizakodni abban, ezúttal is alaposan megnehezíti Mihók Attila együttese a bajnokság nagy esélyesének a dolgát. Az újvárosi tréner egyébként visszatérhetett ­„munkahelyére” kedden, azaz a BVSC elleni piros lapja utáni eltiltást letöltötte, ezért újra leülhetett a padra. Egyébként a találkozót a Fradi szombati Eurokupa-elődöntő visszavágója miatt hozták előre. 

FTC-Telekom– Dunaújvárosi FVE 8–4 (2–0, 2–0, 2–1, 2–3) 
Ferencváros: Neszmély – Pőcze, Gurisatti, Simon-Illés 3, Leimeter, Farkas 1, Kuna. Csere: Tóth-Csabai 2, Millot, Máté 1, Vosseberg, Petik 1, Fráter. Vezetőedző: Gerendás György. 
DFVE: Aarts – Horváth, Dobi, Mahieu 1, Garda 3, Mucsy, Szabó. Csere: Sajben N., Jonkl, Somogyvári, Pál, Kardos D. Vezetőedző: Mihók Attila. 
Gól emberelőnyből: 4/11, illetve 1/12. 
Gól ötméteresből: 0/0, illetve 2/2. 

Sokáig csak a fogást keresték egymáson a felek, aztán Tóth-Csabai és Simon-Illés góljaival elléptek a hazaiak, miközben a DFVE-nek minden lehetősége kimaradt. Csakúgy, mint a második negyedben, ami alatt megduplázta előnyét a Fradi. A harmadik elején végre Mahieu megtörte az újvárosi gólcsendet, de ez csak pillanatnyi öröm volt, mert erre Simon-Illés két emberelőnyös góllal felelt. Nagyobb baj volt, hogy a vendégek akcióból, előnyből, centerből sem tudták bevenni Neszmély kapuját, de mivel Aarts is a helyén volt, a különbség nem nőtt tovább. 

A záró felvonásban továbbra is hadilábon állt a helyzetkihasználással a DFVE, s miután a Fradi újabb két gólt szerzett, 8–1-nél már csak a tisztes végjátékban bízhattak. Ebben Garda előnyből végre betalált, majd a Mahieu által kiharcolt büntetőt is értékesítette, így kozmetikázni tudott a végeredményen. 

– Részünkről elsősorban a fórkihasználás volt az, ami miatt nem lett ez szoros találkozó. Végig volt lehetőségünk arra, hogy közel maradjunk a Fradihoz, de most nem találtuk meg a rést a védelmükön, igaz, a lövéseink sem voltak igazán minőségiek. A védekezés rendben volt, hoztuk az elvártat, ennél sokkal többet nem reméltem, de kicsit kevesebb emberhátrányt igen, azt el tudtam volna képzelni. Amennyiben van területünk, a lövőszázaléknak ennél jobbnak kell lenni, hogy szoros találkozót játsszunk a Ferencvárossal – értékelt Mihók Attila. 

Az alapszakaszból még két forduló van hátra a DFVE számára, a harmadik helye akkor válik matematikailag biztossá, amennyiben a következő fordulóban legyőzi a sereghajtó Tatabányát. Sőt, még a második hely is meglehet neki, de ehhez már az kell, hogy az előtte álló UVSE a BVSC vagy a Fradi ellen kikapjon, és az utolsó fordulóban az újvárosiak pedig legyőzzék. 

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 48 pont/16 mérkőzés, 2. UVSE 39 pont /15 mérkőzés, 3. DFVE 37 pont/16, 4. Eger 33 pont/16, 5. ­BVSC 21 pont/15, 6. Szentes 19 pont/15, 7. III. Ker. TVE 16 pont/15, 8. Győr 6 pont/16, 9. Szeged 6 pont/16, 10. Tatabánya 4 pont/15. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában