Torna

2023.03.19. 14:31

Taroltak a dunaújvárosi hölgyek

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE „A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját szombaton. A vasárnapi szerbajnokságon pedig Kovács Zsófia parádézott a Központi Tornacsarnokban.

duol.hu

Mayer Gréta, Czifra Bettina, Makai Lilla és Kovács Zsófia a vasárnapi szerbajnokság után Fotó: Freschli József/MATS Z

Kovács Zsófia három szeren, Mayer Gréta eggyen diadalmaskodott vasárnap

A szuper csb-n két etapban mutatták be gyakorlataikat a hölgyek a nézőknek. A versenykiírás alapján együttesenként legalább egy felnőtt versenyzővel kellett felállniuk a csapatoknak, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számított – számolt be róla a Magyar Torna Szövetség. 

A versenyen végül a DKSE A csapata (Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka összeállításban) végzett az első helyen 144,900 ponttal. Második lett a dunaújvárosiak B jelű gárdája (tagjai Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Mayer Eszter, Csíki Zsófia) 143,100 egységgel. Harmadikként kezdi majd meg az őszi második fordulót az FTC 139,300 ponttal. 

Makai Lilla így értékelt: – Ahhoz képest, hogy ez volt az idei első verseny, egész jól teljesítettünk, de ettől még azért érezhető volt rajtunk a „rozsda”, több apró hiba becsúszott a gyakorlatokba. Nagyon nagy élmény volt Kovács Zsófival együtt tornázni a csapatban, és kvázi az egyik rangidősként segíteni a többieket. Jó kezdése volt az évnek! 

A DKSE honlapjának Trenka János vezetőedző nyilatkozott: – Aránylag eredményes szereplésen vagyunk túl. Az év első versenyeként ugyan becsúszott néhány pontatlanság, de ebből jól lehet látni, mi az, amin még dolgoznunk kell a három hét múlva kezdődő Európa-bajnokságig. 

Ami előtt az utolsó megmérettetés a vasárnapi országos szerbajnokság volt. A hölgyeknél Kovács Zsófia parádézott, a háromszoros Európa-bajnok felemás korláton nyerni tudott (14,300), mögötte Székely Zója (FTC, 13,600) és Czifra Bettina Lili (DKSE, 13,100) zárt. Gerendán a dunaújvárosiak kibérelték a dobogót: Kovács Zsófia (13,300), Czifra Bettina Lili (12,700) és Mayer Gréta (12,300) volt az első három sorrendje. Ugrásban Mayer (12,750) nyakába került az aranyérem, második az Eb-ezüstérmes Székely Zója (FTC, 12,500), harmadik a szombathelyi Tömböl Boglárka (Delfin SI SE, 12,450) lett. A hölgyek utolsó szere a talaj volt, ahol Kovács Zsófia (13,300) szintén diadalmaskodni tudott, a dobogóra még Balzsay Hanna (KSI SE, 12,800), továbbá Péter Sára (KSI SE, 12,700) fért fel. 

Kovács Zsófia így értékelt: – Nagyon élveztem az idei első megmérettetést. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, kisebb pontosításokra azonban még szükség van. Túl vagyok egy kisebb lábsérülésen, ami miatt a felkészülésem nem volt a legideálisabb, bízom benne, hogy ez a jövőben már nem gátol semmiben. 

Mayer Gréta véleménye: – Furcsa volt ismét versenyezni, hiszen tavaly óta rengeteg idő eltelt. Kicsit izgultam is, de ezzel együtt elégedett vagyok, és örülök az ugrásban megszerzett aranyéremnek. 

Mayer Gréta állt a dobogó legfelső fokára
Fotós: Freschli József/MATSZ
Fotós: Freschli József/MATSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában