Irány a világkupa

2023.03.31. 22:19

Garda és Mahieu a válogatott keretében

Gallai Péter

A BL-négyes döntő után csatlakoznak Mahieuék

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a világkupára készülő húsztagú keretét, amelyben a DFVE két játékosa, Garda Krisztina és Mahieu Geraldine kapott helyet. A csapatba a legtöbb embert a friss Eurokupa-győztes UVSE adja, szám szerint hetet, amíg a döntőben általa legyőzött Ferencváros hatot, köztük van Gurisatti Gréta. 
A csapat április 11–13. között Rotterdamban szerepel az első selejtező körben, sorrendben Görögország, Ausztrália és Hollandia lesz az ellenfele. 

– Nincs új a nap alatt, a védekezésünket igyekszünk továbbra is megalapozni, a csapat egységét, struktúráját magas szinten tartani. Ha ez működik, nagy baj nem lehet. Három nap alatt három komoly összecsapás, ami fizikálisan és mentálisan is kemény próbatétel lesz. Számomra pedig hasznos teszt, tulajdonképpen az utolsó alkalmak egyike, amikor olyan játékosokat tudok testközelből feltérképezni, akiket keveset láttam. A rengeteget fejlődő Tiba Panna ennek okán először lesz velünk. Kíváncsi leszek, hogy ebben a megerőltető tempóban ki bírja majd jól a gyűrődést – idézte a kapitányt a szövetség honlapja. 

Ami pedig a klubot illeti, a csapat pénteken este lapzártánk után kezdődő mérkőzésen fogadta a spanyolországi, sabadelli Bajnokok Ligája-final four elődöntőjében a spanyol Matarót. A találkozóról a duol.hu-n olvashatnak beszámolót, csakúgy, mint a szombati hely­osztó mérkőzésről is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában