Jégkorong

2023.03.09. 08:05

Az első meccslabdát hárította a DAB-ASP

Fordulatokban gazdag, drámai csatában, hosszabbításban csikarta ki első sikerét a DAB-ASP gárdája szerdán este az Andersen Liga elődöntőjében a MAC Ikonok ellen. Három meccs után a fővárosiak 2-1 vezetnek összesítésben a három nyert mérkőzésig tartó párharcban. Folyatás szombaton a Kisstadionban.

Szabó Szabolcs

Fotó: archív/Szabóné Zsedrovits Enikő

DAB-ASP – MAC Ikonon h.u 6-5 (2-1, 1-2, 2-2, 1-0)

DAB: Valenta – Gebei (1), Jadlószki, Szabó (1), Barna 1, Tamás 2 (1) - Marosi, Sinodkin, Azari 1 (1), Ráduly, Strenk  1 (1) – Piszmann S., Szénási (1), Bogachev (1), Nemtsev (1), Zakharevych 1 (1) – Domokos.

Egyszerű volt a képlet a találkozó előtt. A házigazda újvárosiaknak mindenképpen győzniük kellett, hogy életben tartsák döntős álmaikat, míg a MAC Ikonok arra készült, hogy három meccsből megoldja a párharcot és söpréssel jut az Andersen Liga fináléjába. 

Ennek megfelelően kiegyenlített küzdelmet hozott az első játékrész, felváltva forogtak a veszélyben. Húsz perc után végül a DAB fiataljai vonulhattok minimális előnnyel pihenőre (2-1), Az újvárosiaknál Zakharevych és Barna, míg a vendégeknél Kőrösi volt eredményes. A középső harmadot nagyon megnyomta a MAC, az Ikonok 22-szer vették célba Valenta kapuját, míg az Ikonok portását mindössze három alkalommal tornásztatták meg a hazaiak. A MAC a vezetést is átvette (2-3), ám Tamás emberhátrányból egyenlített a 39. Percben (3-3).

Izgalmakból nem volt hiány harmadik játékrészben sem. Azari és Strenk találatával két góllal meglépett a DAB, ám mint az elődöntős párharcban legutóbbi két találkozóján is, a MAC visszakapaszkodott. Schmál az 58. Percben faragott a hátrányból, majd a vége előtt 66 másodperccel Gajdácsi lekorcsolyázott. A kapuslehozatal bejött az Ikonoknak, Oroszi 59.11-nél egyenlített (5-5). Jöhetett a hosszabbítás, amelyből ezúttal a Dunaújváros jött ki jobban - Tamás második góljával siketül megszerezni a győzelmet a DAB-nak, így szombaton a Kisstadionban folytatódhat a küzdelem a döntőbe jutásért.

Az elődöntő másik ágán 1-1-re áll a Worm Angels - Győr párharc, a harmadik találkozó ma 20 órakor kezdődik a győri Nemak Jégcsarnokban. 

Vezető képünk archív. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában