Jégkorong

2023.03.11. 15:51

Az Andersen döntőjében a Worm Angels! - galériával

Az újvárosi együttes szombati sikerével 3-1-es összesítéssel ejtette ki az alapszakaszgyőztes győrieket.

Szabó Szabolcs

Fotó: Laczkó Izabella

Worm Angels – UNI Győr ETO HC 4-2 (2-1, 1-1, 1-0) 

Worm: Pinczés – Hegyi, Lencsés 1, Gebei, Hamvai, Németh – Jobb, Hüffner, Kiss Á 1, Papp 2, Szepessy B. - Bogó, Horváth, Szepessy M., Tarcsi – Kis, Krukk, Láng Cs. Vezetőedző: Láng Zoltán. 

Szombat kora délután eldőlt, biztosan lesz dunaújvárosi hokicsapat az első ízben kiírt Andersen Liga döntőjében. Az alapszakaszt a 6. helyen záró Worm Angels a rájátszásban megtáltosodott és előbb Szegedet búcsúztatta (2-1), majd 3-1-es összesítéssel a Győr döntős álmait húzta keresztül.

A két fél között szombati, immáron negyedik találkozó előtt a Worm arra készül, hogy megtöri a párharc során eddig bevett forgatókönyvet, azaz érvényesíti a hazai pálya előnyét, ezzel pedig búcsúztatja azt előző szezonban még Erste Ligás Győrt. Az első játékrészben Kiss Ákos szerzett vezetést a házigazdáknak a 4. perc végén, ám a vendégek sokat tettek az egyenlítésért és ez Koczkás góljával össze is jött Vladimir Matejov legénységének. Az elnyűhetett Lencsés azonban tett róla, hogy a Worm mehessen előnnyel pihenőre (2-1). A középső harmadban Papp Csaba találatával kettővel is megléptek az újvárosiak Nagy Márk azonban szépített (3-2). A záró játékrészben mindent megpróbáltak a vendégek, ám a közel 97 százalékos védési hatékonysággal teljesítő Pinczés hálóőr vezetésével tartotta előnyét a hazai csapat. A vége előtt másfél perccel a zöld-fehérek kapusa, Szeles Martin lekorcsolyázott, Papp Csaba azonban bevette az árván hagyott győri ketrecet, így 4-2-es sikerével a Worm Angels jutott elsőként az Andersen Liga döntőjébe.

A másik ágon a DAB-ASP szombaton 21 órától játszik a Kisstadionban a MAC Ikonok vendégeként. E párharcban jelenleg a fővárosiak vezetnek 2-1-re.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában