Torna

2023.03.18. 20:58

A DKSE “A” csapata az élen a szuper szuper csapatbajnokságon

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE “A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját, amelyet a férfiakéhoz hasonlóan a Központi Tornacsarnokban rendeztek meg.

MATSZ

Fotós: Freschli József/MATSZ

Szombat délután a hölgyek vették át a stafétát az uraktól. A gyengébbik nem népesebb versenyzői táborral érkezett, mint a férfiak, így két etapban, 14:00-órától 16:30-ig, majd 16:30-tól 18:00 óráig mutatták be gyakorlataikat a nézőknek.
A versenykiírás ugyanaz volt, mint a férfiaknál, tehát együttesenként legalább egy felnőtt versenyzővel kellett rendelkeznie a csapatoknak, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számított.

Itt végül a DKSE “A” csapata (Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka) végzett az első helyen 144.900 ponttal. Második lett a dunaújvárosiak “B” jelű gárdája (Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Mayer Eszter, Csíki Zsófia) 143.100 egységgel. Harmadikként kezdi meg a második fordulót az FTC (Székely Zója, Peresztegi Kitti, Knight Anna, Hosnyánszki Petra, Szlifka Lilien) 139.300 ponttal.

A szuper csapatbajnokság második etapjára ősszel kerül sor. Az Európa-bajnokság előtti utolsó megmérettetés a férfi-női tornászok számára a vasárnapi országos szerbajnokság lesz, amely 10:30 órától kezdődik a Központi Tornacsarnokban.

Makai Lilla, DKSE “A”: Ahhoz képest, hogy ez volt az idei első verseny, egész jól teljesítettünk, de ettől még azért érezhető volt rajtunk a “rozsda”, több apró hiba becsúszott a gyakorlatokba. Nagyon nagy élmény volt Kovács Zsófival együtt tornázni a csapatban, és kvázi az egyik rangidősként segíteni a többieket. Jó kezdése volt az évnek!

Női szuper csapatbajnokság, 1. forduló eredménye

DKSE “A” - (Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka) 144.900 pont

DKSE “B” - (Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Mayer Eszter, Csíki Zsófia) 143.100

FTC - (Székely Zója, Peresztegi Kitti, Knight Anna, Hosnyánszki Petra, Szlifka Lilien) 139.300

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában