Birkózás

2023.02.08. 19:14

Remek szerepléssel országos finálét érő helyeket szereztek

Kaposvár adott otthont a hétvégén a nyugat-magyarországi régió területi diák I–II-es korcsoport szabadfogású országos birkózóbajnokságnak. A tét az országos döntőbe jutás volt, a DKSE és fiókszakosztályai fantasztikusan szerepeltek a megmérettetésen.

Gallai Péter

A diák II-es korcsoport résztvevői, akik alaposan kitettek magukért, hiszen tizenhárom továbbjutó helyet szereztek Fotó: DKSE

Tombor István vezetőedző beszámolója szerint az időjárás igen kalandossá tette a Kaposvár felé vezető útjukat, hiszen kidőlt fákat, falevélként hulló gallyakat kellet kerülgetni, de még kidőlt villanyvezetékeken keresztül is vezetett az út. 

– Az időjárás ugyan megtépázta a fákat, de a birkózóink harci kedvével nem bírt. Ez azért is dicséretes, mert a 10–11 évesek korosztályában többeknek ez volt az első komolyabb megmérettetése – ismertette a szakember. 

A DKSE és fiókszakosztályai (Enying VSE, Gurics György BDSE) összesen harminchét fővel vettek részt az eseményen. A versenyt két szakaszban bonyolították le. Először a diák II-es korcsoport birkózott. Népes csapatuk nagyon kitett magáért, hiszen ebből a korosztályból tizenhárom sportoló kvalifikálta magát az országos fináléra. Ezen felül a csapatok közötti pontszámítás alapján a DKSE a dobogó második fokára állhatott fel. 
A diák I-esek (12–13 évesek) selejtezőjében a tizennégy súlycsoportból öt aranyérmet szereztek a dunaújvárosi klub fiataljai, végül ebben a kategóriában is tizenhárman jutottak tovább. A csapatverseny pontszámításánál itt a Gurics György BDSE csapata végzett a második helyen. A héten már megkezdődik a felkészülés az országos döntőre, hiszen még ebben a hónapban megrendezik a szabadfogású országos bajnokságokat Budapesten és Kaposváron. 

Dobogós eredmények

Diák II korcsoport 

32 kg: 1. Kovácsik Nimród, 2. Szabó Bence. 58 kg: 3. Fekete Csanád. 54 kg: 2. Mazzag Olivér, 3. Kopasz Sámuel. 46 kg: 2. Czeiner Péter. 26 kg: 1. Pintér Olivér, 2. Twardon Áron. 23 kg: 3. Nagy Marcell. 29 kg: 3. Kovács Kornél. 

Diák I korcsoport 

32 kg: 1. Tombor Benedek. 76 kg: 1. Androvics Márk. 63 kg: 3. Fekete Csaba. 58 kg: 1. Parádi László, 3. Fierpasz András. 69 kg: 1. Zámbó Gergő. 85 kg: 1. Pudelka Viktor. 76 kg: 2. Bocskai Botond. 42 kg: 2. Pavelka Levente. 29 kg: 2. Kovács Kornél. 

Mindkét korosztály pontversenyében egyaránt másodikak lettek

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy Nyikos Veronika a hétvégi zágrábi nemzetközi felnőtt­ranglista-versenyen nem tudott elindulni, mert a versenyt megelőző éjszakán vírusos megbetegedés miatt rosszul lett. Azonban utána már csatlakozni tudott ahhoz a Tatán kezdődő nemzetközi edzőtáborhoz, amelyen 120 felnőtt női versenyző vesz részt számos országból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában