Jégkorong

2023.02.03. 23:39

Így játszanak az alsóbb ligákban

Szabó Szabolcs

A Worm Szegeden folytatja, a képen Komáromi Dávid

Fotó: Laczkó Izabella

A jégkorong Andersen Ligában mindkét dunaújvárosi csapat jégre lép a hétvégén. Szombaton 14 órától a jó erőkből álló Szeged ellen meccsel a rutinos, korábbi újvárosi játékosok sorát foglalkoztató Worm Angels Algyőn. Presztízscsata lesz ez a javából, ugyanis az ötödik hazaiak csak egy ponttal állnak a Worm mögött a tabellán. 

A másik, a ligában érdekelt dunaújvárosi gárda, a második helyezett DAB-ADP itthon fogadja a mindenkire veszélyes Dél-Budai Hockey Klub együttesét. Az Azari Zsolt által vezetett fiatalok sokáig vezették a mezőnyt, s most is csak egy ponttal vannak a listavezető Győr mögött. Ezért mindenképpen fontos begyűjteni az újabb bajnoki pontokat. A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a helyi jégcsarnokban. 

A negyedosztályban vitézkedik a jelen idényben debütáló R’Angels-KCR, amely saját alapszakaszát csoportelsőként zárta. A bajnoki középszakaszban vasárnap este 20.15-től a VIP Wizards B gárdáját fogadják majd. A tabellát tekintve a vasárnapi találkozót fontos lesz hoznia a házigazda dunaújvárosiaknak, hiszen a középszakasz-tabellán jelenleg a harmadik helyen állnak, és egy újabb győzelemmel a továbbjutást is elérhetik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában