Futsal

2023.02.05. 17:14

Hozták a kötelezőt, csak két pontra a felsőháztól

Azt nem mondhatjuk a Dunaújváros futsalcsapatáról, hogy udvariatlan vendége lett volna pénteken este a fővárosi Hidegkúti SC-nek, amely ellen 7–3-ra nyert a korábbról elhalasztott mérkőzésen. Sokkal inkább azt, hogy egyenrangú ellenfélnek tekintette, és kemény feladat elé állították, amiből a későbbi meccsein nyilván profitálni tud.

Balogh Tamás

Varga Milán mesterhármassal vette ki részét a nagyon fontos győzelemből Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Dunaújváros - A meccs előtt elmondhattuk, hogy a házigazdák a bajnoki tabellát nézve elég nagy bajba keveredtek, ám más példájából okulva akár ők is belekezdhetnek egy sikeresebb szériába, hogy NB II-es tagságukat megőrizhessék. Ennél fogva akár veszélyesek is lehettek volna a Dunaújváros Futsalra. 

Hidegkúti SC–DF 3–7 (0–4) 

DF: Cseresnyés – Csányi, Kovács K., Szili, Németh. Cs.: Bán (kapus), Szedmák, Ivacs, Varga M., Fekete, Paget, Tóth, Beke. 
A mérkőzés jegyzőkönyve a vendégcsapat sikeres nyomulását őrzi, a nagy rohanásban vétett hibákat nem, pedig azért azok is előfordultak. Tény, hogy a meccs a terveik szerint, góllal kezdődött, amit Fekete lőtt. Őt az ellenfél számára mindig kiszámíthatatlan Ivacs követte. Aztán a mérkőzés egyik hőse Varga Milán kettőt is vágott. 

A második játékrészben elvileg legyőzött csapatként is játszhatott volna a házigazda, de becsületére legyen mondva, új lapot kezdett és harcosabb formáját hozta. Rusvai egy szépségtapasszal zárta le a négygólos hátrányukat, de az újvárosi fiúk igyekeztek fölvenni az első húsz perc végén elengedett fonalat: Ivacs meglőtte a második gólját, Német pedig bemutatta az elsőt. A Hidegkúti SC-t nem tette boldoggá az első gólja, a fiúk megrázták magukat és néhány percre állva hagyták a vendégeiket. Kis és Kovács két perc alatt két ziccert értékesített, ami a még szorosabb állás elérését is ígérhette volna nekik. A vendégek viszont felébredtek, a könnyelműségeiket abbahagyták, és végül izgalom nélkül nyertek. 

Tóth Árpád, a DF edzője így értékelt: – Magabiztos győzelmet arattunk. Összességében, nem játszottunk kimondottan jól, de a győzelem volt a legfontosabb. 
Sikerével a csapat három ponttal megelőzte a meccs­számban beért Tihanyt, és kettőre megközelítette a hatodik Nagykanizsát, amellyel éppen pénteken vív rangadót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában