Jégkorong

2023.02.12. 22:59

Dunaújvárosból folytatódik a fordulatos széria - galériával

Az idegenben harmatos szezont produkáló UTE-nak Fejér megyében kellene visszaszereznie a pályaelőnyét.

jegkorongblog.hu

Fotó: Laczkó Izabella

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó széria első két újpesti mérkőzése egy-egy UTE- és DAB-sikert hozott, Niko Eronen csapata elvette a lilák pályaelőnyét. Mindkét mérkőzésen a DAB kezdett jobban, szerdán 2-0-ra, csütörtökön Somogyi emberelőnyös találatával 1-0-ra nyerte a nyitó játékrészt. Amíg az első összecsapáson a folytatásban az UTE nem tudta ráerőltetni akaratát az Acélbikákra – a mérkőzés felére háromgólos hátrányban reménytelen helyzetbe is kerültek –, addig csütörtökön egy remek emberelőnyös figurával, illetve Kovács Alex szemfüles góljával megfordították a mérkőzést. A párharcbeli egyenlítés nagyban Pereszunkónak köszönhető, az ukrán válogatott csatár az első három gólnál előkészítőként segédkezett, majd üres kapura lezárta a találkozót. Két mérkőzést követően a 4 pontos Pereszunko mellett még Benk András szerzett több pontot, a csapatkapitány két gólpasszt adott. Virág Csaba a második mérkőzésen három sort használt, Kovács Sebestyén és Balogh Bence jobbára csak az emberhátrányos alakulatokban tűntek fel.

Fotós: Laczkó Izabella

A négysorozó Dunaújváros a második összecsapáson is meccsben volt, ha Valtoláék a középső harmadban újból meg tudták volna szerezni a vezetést, akkor merőben másképp alakulhatott volna a találkozó. A Fejér megyeieknél Erik Embrich 4 pontos (1+3), Ribcsik két góllal áll, míg Valtola és Ödman 2-2 gólpasszt jegyzett. A magyar játékosok közül az ezer fokon égő, társait folyton hajtó Somogyi Balázsnak és Varga Arnoldnak van egyelőre pontja. Niko Eronen csapata Újpesten elérte elsődleges célját, egy meccset megfogva elvette ellenfele pályaelőnyét, ha mindkét hazai találkozóját behúzza, akkor ott lesz a negyeddöntőben. Az alapszakasz során idegenben a megszerezhető pontok mindössze 9%-át begyűjtő UTE-nak muszáj volna javítani vendégformáján, egyébként gyorsan véget érhet a klubidény Kiss Dánieléknek.

A harmadik mérkőzést 18:30-as kezdési időponttal rendezik Dunaújvárosban.

Forrás: jegkorongblog.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában