Szerdán jön a Ferencváros elleni hazai csúcsrangadó

2023.02.05. 19:02

Az első negyed után már nem volt kérdés

A nőivízilabda-bajnokság szombati játéknapján megszerezte tizedik győzelmét is a DFVE együttese, miután magabiztosan nyert a III. Kerület ellen. A hazaiak az első negyedben olyan nagy különbségre tettek szert, ami meghatározta a sima folytatást is.

Gallai Péter

A III. Kerület játékosai között azért nem kellett végig óriási küzdelmet vívniuk a dunaújvárosi lányoknak Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Ellenállhatatlanul kezdte a találkozót a hazai csapat, tulajdonképpen ami lövés Torkos kapujára ment, abból gólt lett – Mahieu, Mucsy és Dobi duplázott az első negyedben, és még Sümegi is berámolt egyet, 7–0 után az első negyed utolsó másodperceiben Kudella törte meg a vendégek gólcsendjét. 

A hatgólos előny birtokában a DFVE nem rohant a folytatásban, a fiatalok is több lehetőséget kaptak, de a III. Kerület is összeszedte magát, így már szorosabb negyedeket tudott játszani. Persze, a dunaújvárosi fölényes siker egy percig nem forgott veszélyben. 

DFVE–III. Ker. TVE 17–7 (7–1, 2–1, 4–3, 4–2) 

DFVE: Aarts – Dobi 2, Mahieu 4, Szabó 1, Mucsy 4, Sümegi 2, Kardos D. Csere: Maczkó (kapus), Jonkl 3, Horváth, Kardos L., Somogyvári, Pál 1. Vezetőedző: Mihók Attila. 
Gól emberelőnyből: 2/8, illetve 5/14. 

Mihók Attila azt mondta a találkozó utáni értékelésében, hogy nyilván meghatározta a meccs jellegét az első nyolc perc. Mivel nagyon sok fiatallal játszanak, nem mindegy, hogy milyen feszültség alatt kell döntéseket hozniuk egy-egy helyzetben. 

Nem gólkülönbséget akartak javítani, hanem minél kevesebb hibát véteni

– Az első negyedben minden lövésünkből gólt lett, ami nyilván mindenkit megnyugtatott, ezt követően nem kellett kapkodni és rohanni. Ezután lelassult a játékunk, de magunk részéről azt gondolom, hogy ezt így kell csinálni. Ugyanis nem gólkülönbséget akartam javíttatni, hanem minél kevesebb hibával lehozni a találkozót. Meg kell tanulni, öt-hat gólos vezetésnél nem szabad rizikót vállalni, hanem szépen végigpólózni a negyedeket, a tutikat hozni elöl, a védekezést meg stabilan. Az elsőben kapott egy gól után a maradék három negyedben többet kaptunk, mint amit jónak tartok, de kényelmes lett mindkét fél részéről a bajnoki – fogalmazott. 

Lukács Dénes, a vendégek szakvezetője: – Lehetne száz kifogásról beszélni, de kaptunk tíz elkerülhető gólt. Jobb csapat a Dunaújváros, azonban ez a különbség túlzó. Az, hogy ilyen jellege lett a meccs­nek, az első nyolc perc meghatározta. A kaotikus kezdés után azért rendbe tudtuk rakni a játékunkat. 
Szerdán 19 órakor a 7. fordulóból elhalasztott, Fradi elleni csúcsrangadó következik Dunaújvárosban a két, hibátlanul élen álló csapat között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában