Jégkorong

2023.02.05. 17:23

Andersen Liga: a DAB alapszakasz második

Szabó Szabolcs

Gebei Bence szerezte a DAB-ASP második gólját Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A jégkorong Andersen Liga szombati játéknapján a kiírás szerint mindkét újvárosi alakulat jégre lépett volna, ám a Worm An­gels létszámproblémák miatt el sem utazott Algyőre, így elmaradt a szegediek elleni találkozó. A két klub és a szövetség tájékoztatása szerint a felek ezen a héten pótolhatják majd az elmaradt mérkőzést. 

A Dunaújvárosi Acélbikák Sportkarrier Program gárdája abban a reményben fogadta a helyi jégcsarnokban a Dél-Budai Hockey Club együttesét, ha sikerül begyűjteni a három pontot, akkor a kis DAB a második helyen zárja majd az alapszakasz küzdelmeit. 

DAB-ASP–Dél-Budai Hc 6–3 (1–0, 2–0, 3–3) 

Dunaújváros: Valenta – Gebei 1, Jadlószki, Azari 3, Ráduly (2), Tamás (2) – Marosi, Szénási, Bogachev (1), Nemtsev 1, Zakharevych (1) – Sinodkin, Boktaev, Szabó 1, ­Domokos (1), Strenk (3) – Kis. Vezetőedző: Tuomisoja Sami. 
A DAB az első két harmadban háromgólos vezetést épített, ám a pesterzsébetieknek sikerült a harmadik játékrész elején szorossá tenni a találkozót. Ekkor a végül mesterhármasig jutó Azari Zsolt vezetésével a hazaiak rendezték soraikat, és végül magabiztos győzelmet arattak. A 18. fordulóban a Ferencváros II a papírformának megfelelően 4–2-re győzött a Sportországi Cápák vendégeként. 

A Győri ETO pedig gólzáporos, vízilabda-mérkőzések jegyzőkönyvébe illő eredménnyel, kiütéses sikert (15–4) könyvelhetett el a MAC Ikonok otthonában. Az Andersen Liga alapszakaszából már csak néhány meccs maradt hátra. Az már eldőlt, hogy a győriek – bár még két találkozójuk vissza van – végeztek az első helyen, a DAB-ASP-é lett a második pozíció, a harmadik helyre pedig a MAC-Ikonok futott be. 

Nagy hajrá várható a 4-6. közötti helyek leosztásáért. Minden bizonnyal a Worm An­gels (14 meccs/25 pont), a Szeged (14/24), és Ferencváros (15/22) alkotta hármas között dől majd el a sorrend. Az alsó ház tetején, a 7. helyen vélhetően a pesterzsébetiek zárnak majd. Az már korábban kiderült, hogy a 8. helyen a Lehel U21, amíg a Sportországi Cápák a 9. pozícióban búcsúznak az alapszakasztól. 
A e heti menü az Andersen Ligában: FTC–Dél-Budai Hockey Club (február 8.), Győri ETO–Worm Angels (február 9.), Sportországi Cápák–Dél Budai Hockey Club (február 11.), Szeged–Győri ETO (február 11.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában