Sorsolás

2023.02.04. 20:00

A kvalifikációs play-offban Újpest – DAB párharc lesz

Bár még egy játéknap hátravan az Erste Liga alapszakaszából, a pénteki eredményekkel eldőlt, hogy mely csapatok végeznek a 7-10. helyeken, ezért megtartották a rájátszás-kvalifikációra az ellenfélválasztást.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A hetedik helyezett Debreceni EAC csapata a fehérvári FEHA19-et választotta, így a nyolcadik UTE és a kilencedik Dunaújvárosi Acélbikák maradt a másik párban.

A játéknapok: február 8., 9., 12., 13. (ha szükséges) és 15. (ha szükséges). Az első két-két mérkőzést Debrecenben és Újpesten rendezik, majd a harmadik és negyedik találkozónak adhat otthont Dunaújváros és Székesfehérvár. Ha lesz ötödik meccs, azt a magasabban rangsorolt csapat (DEAC, UTE) otthonában tartják.

A továbbjutáshoz az egyik fél három győzelmére van szükség. A két továbbjutó csapat csatlakozik az Erste Liga negyeddöntő mezőnyéhez. A negyeddöntőnek már tagja az alapszakasz első hat helyezettje, a Gyergyói HK, a Budapesti Jégkorong Akadémia HC, a Corona Brassó, Ferencváros-Telekom, a DVTK Jegesmedvék és az SC Csíkszereda.

A dunaújvárosi szurkolók nem panaszkodhatnak a debreceniek választása után kialakult párosításra, hiszen a DAB-nak jól ment az alapszakaszban az Újpest ellen. Négyszer találkozott a kétcsapat, a mérlegük: három dunaújvárosi és egy újpesti győzelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában